5 Ocak 2011 Çarşamba

Yoğurtlu kuzu kavurma

Malzemeler
1 Kilo kuzu kuşbaşı
4 tane soğan
3 Kahve fincanı sıvıyağ
7 adet sivri biber
1 Su bardağı sıcak su
3 adet domates
½ demet maydanoz
3 Su bardağı yoğurt
4 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Üzeri için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu kuzu kavurma
Yemek Tarifi
Öncelikle bir tavada eti kavuralım. İri doğradığımız soğanı ilave edelim kavurmaya devam edelim, küçük doğradığımız biberleride katalım bir iki karıştırıp,1 bardak sıcak su ilave edelim, pişmeye bırakalım, yaklaşık 15 dakika pişirelim.
Bu arada domatesleri yıkayıp küp doğrayalım. Maydanozu ayıklayıp yıkayalım ince kıyalım.
Suyunu çekip yumuşayan etlerimize domatesi ilave edip bir kaç dakika daha pişirelim. Domates suyun salıp çekince maydanozu ilave edelim, bir iki karıştırıp ocaktan alalım.
Sarımsağı ve yoğurdu karıştıralım.
Pişen et yemeğimizi servis tabağına alalım üzerine sarımsaklı yoğurt sosunu dökerek servis yapalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder