25 Ocak 2011 Salı

MiniTube : Youtube Videolarını İzlemenin Yeni Yolu (Linux ve Mac)

minitube MiniTube : Youtube Videolarını İzlemenin Yeni Yolu (Linux ve Mac)MiniTube Youtube videolarını flash player gereksinimi duymadan, masaüstünüz üzerinden yürütmenizi sağlayan, Linux ve Mac OS X üzerinde çalışan bir program.


Ayrıca videoları indirme imkanı veriyor. Youtube videolarını indirmek için kullandığımız tarayıcı eklentilerinin sürekli güncelliğini kaybettiğini düşününce daha önemli hale geliyor tabii.


Eğer flash player’dan memnun değilseniz, bende olduğu gibi video izlerken fanlar direkt çalışmaya başlıyorsa kullanmak isteyeceğiniz bir uygulama olabilir. Vidoları indirme özelliği ayrıca bir kullanım sebebi.


MiniTube Youtube api’lerini kullanıyor ve hd videolar dahil herşeyin izlenmesine olanak veriyor. Kullanımı oldukça basit, programı açtığınızda karşılaştığınız arayüzde arama kutucuğu var, buraya anahtar kelimeleri yazıyorsunuz. Zaten Youtube gibi arama önerileri sunuyor, sağ bölümde de benzer isimli videolar listeleniyor zaten.


Akıllı telefonlarda olan Youtube istemcileri gibi kısacası. Kendi telefonunmda var olduğunu bilmediğim yeni keşfettiğim bir programın masaüstü sürümünü ararken karşılaştım MiniTube ile.


Aslında Rhythmbox için bir eklenti olarak yazılsa çok daha hoş olabilirdi gibi geliyor.


Yazılımla ilgili ekran görüntüleri


Kurulum :


Program Linux ve Mac OS X için indirilebilir durumda, şuan Windows desteği yok. Linux üzerine yüklemek için, dağıtımınızın depolarını kullanmanız yeterli. Ubuntu ve Fedora depolarında var. Birçok dağıtımın deposunda bulunuyordur muhtemelen, olmayanlar sitesini ziyaret edebilirler.


Mac kullanıcıları da programın kendi sitesinden indirebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder