29 Ocak 2011 Cumartesi
Bulgur Pilavı Gerdanlı
Malzemeler
1 kuzu gerdan
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet soğan
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı et suyu
Bir tutam reyhan otu
Tuz Sıvı yağ
Bulgur Pilavı Gerdanlı Tarifi
İyice yıkanıp haşlanmış ve ince ince didiklenmiş gerdan eti bir kapta bekler. 4 bardak suyu bir kenara ayrılır. Soğanlar yemeklik doğranır. Biraz sıvı yağ ile kavrulur. Ufacık doğranmış sivri biberler de eklenir. Salça ilave edilip biraz daha kavrulur. Etler tencereye alınıp 5-10 dakika çevrilir. Et suyu tencereye alınır, kaynaması beklendikten sonra bulgurlar ilave edilir. Suyunu çekene dek pişirilir. Ocağın altı kapanır ve reyhan otu serpilir. 15 dakika dinlendirilip servis yapılır.
Etiketler:
ANA KATEGORİ,
HOBİ,
İçecekler ve Gurme,
Yemek,
Yemek Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder