29 Ocak 2011 Cumartesi

Bulgur Pilavı Gerdanlı

Bulgur Pilavı Gerdanlı, Bulgur Pilavı Gerdanlı Fotosu resmi

Malzemeler



1 kuzu gerdan

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet soğan

2 adet sivri biber

2 çorba kaşığı domates salçası

4 su bardağı et suyu

Bir tutam reyhan otu

Tuz Sıvı yağ



Bulgur Pilavı Gerdanlı Tarifi

İyice yıkanıp haşlanmış ve ince ince didiklenmiş gerdan eti bir kapta bekler. 4 bardak suyu bir kenara ayrılır. Soğanlar yemeklik doğranır. Biraz sıvı yağ ile kavrulur. Ufacık doğran­mış sivri biberler de eklenir. Salça ilave edilip biraz daha kav­rulur. Etler tencereye alınıp 5-10 dakika çevrilir. Et suyu ten­cereye alınır, kaynaması beklendikten sonra bulgurlar ilave edilir. Suyunu çekene dek pişirilir. Ocağın altı kapanır ve rey­han otu serpilir. 15 dakika dinlendirilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder