
Malzemeler
1 kuzu gerdan
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet soğan
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı et suyu
Bir tutam reyhan otu
Tuz Sıvı yağ
Bulgur Pilavı Gerdanlı Tarifi
İyice yıkanıp haşlanmış ve ince ince didiklenmiş gerdan eti bir kapta bekler. 4 bardak suyu bir kenara ayrılır. Soğanlar yemeklik doğranır. Biraz sıvı yağ ile kavrulur. Ufacık doğranmış sivri biberler de eklenir. Salça ilave edilip biraz daha kavrulur. Etler tencereye alınıp 5-10 dakika çevrilir. Et suyu tencereye alınır, kaynaması beklendikten sonra bulgurlar ilave edilir. Suyunu çekene dek pişirilir. Ocağın altı kapanır ve reyhan otu serpilir. 15 dakika dinlendirilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder