29 Ocak 2011 Cumartesi

Hindili Kaburga Dolması


Hindili Kaburga Dolması- Hindili Kaburga Dolması Fotosu resmi


Malzemeler





1 adet hindi but (kemiksiz)

1 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı dolmalık üzüm

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber Tarçın

Hindili Kaburga Dolması Tarifi

Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Fıstık ve üzümler eklenip fıstıklar sararana dek kavurmaya devam edi­lir. 2 su bardağı sıcak su konup kaynayınca pirinçler eklenir. Tuz, karabiber ve tarçın konulup pişmeye bırakılır. Pilav ta­mamen suyunu çekince ocağın altı kapatılıp pilav demlenme­ye bırakılır. Diğer yanda hindi but iyice dövülüp inceltilir. Demlenen pilav tuzlanmış but içine dökülüp yayılır ve düz­günce rulo şeklinde sarılır. Üzerine biraz yoğurt sürülüp bir alüminyum folyoya sıkıca sarılıp 200° fırında 1-1,5 saat pişiri­lir. Folyodan çıkartılıp dilim dilim kesilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder