Malzemeler
1 adet hindi but (kemiksiz)
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber Tarçın
Hindili Kaburga Dolması Tarifi
Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Fıstık ve üzümler eklenip fıstıklar sararana dek kavurmaya devam edilir. 2 su bardağı sıcak su konup kaynayınca pirinçler eklenir. Tuz, karabiber ve tarçın konulup pişmeye bırakılır. Pilav tamamen suyunu çekince ocağın altı kapatılıp pilav demlenmeye bırakılır. Diğer yanda hindi but iyice dövülüp inceltilir. Demlenen pilav tuzlanmış but içine dökülüp yayılır ve düzgünce rulo şeklinde sarılır. Üzerine biraz yoğurt sürülüp bir alüminyum folyoya sıkıca sarılıp 200° fırında 1-1,5 saat pişirilir. Folyodan çıkartılıp dilim dilim kesilip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder