Malzemeler
4 adet kemer patlıcan
2 adet kuru soğan
3 adet domates
7-8 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
İmam Bayıldı Tarifi
Kemer patlıcanlar alacalı soyulup her patlıcan boyuna 4′e bölünür. Tuzlu suda bekletilip acısı çıkartılır. Diğer yanda soğanlar soyulup piyazlık doğranır. Domatesler küp küp doğranır. Sarmısak ve maydanoz incecik kıyılır. Soğan, domates, sarmısak, maydanoz, toz şeker, tuz ve sıvı yağ karıştırılır. Patlıcanlar sıkılıp fazla suları atılır. Yayvan bir tencereye patlıcanların yarısı dizilir. Üzerine hazırlanan soğanlı harem tamamı dökülür. Patlıcanların diğer yarısı bu harem üzerine dizilir. Yarım su bardağı su ilâve edilip orta hararetli ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder