29 Ocak 2011 Cumartesi

İmam Bayıldı


İmam Bayıldı, İmam Bayıldı Fotosu resmi


Malzemeler





4 adet kemer patlıcan

2 adet kuru soğan

3 adet domates

7-8 diş sarmısak

2 tatlı kaşığı toz şeker

1/2 demet maydanoz

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz

İmam Bayıldı Tarifi

Kemer patlıcanlar alacalı soyulup her patlıcan boyuna 4′e bölünür. Tuzlu suda bekletilip acısı çıkartılır. Diğer yanda soğanlar soyulup piyazlık doğranır. Domatesler küp küp doğ­ranır. Sarmısak ve maydanoz incecik kıyılır. Soğan, domates, sarmısak, maydanoz, toz şeker, tuz ve sıvı yağ karıştırılır. Pa­tlıcanlar sıkılıp fazla suları atılır. Yayvan bir tencereye patlı­canların yarısı dizilir. Üzerine hazırlanan soğanlı harem tama­mı dökülür. Patlıcanların diğer yarısı bu harem üzerine dizilir. Yarım su bardağı su ilâve edilip orta hararetli ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder