5 Ocak 2011 Çarşamba

Kıymalı pirinçli börek

Malzemeler:
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sıvıyağı
Su
Tuz
İç harcı için:
350 gr kıyma
1 çay kaşığı pirinç
2 tane soğan
Bir miktar maydanoz
Karabiber
Kimyon
Üzeri için:
Yumurta


Kıymalı pirinçli börek


Börek Tarifi
Karıştırma kabına unu alalım ortasını havuz gibi açıp, yumurta, yoğurt, sıvıyağı, ılık su ve karbonatı alıp yoğuralım,20 dakika dinlendirelim.


Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Bir tavaya sıvıyağı alalım, yemeklik doğradığımız soğanı ve kıymayı kavuralım. Üzerine sırası ile haşlanmış pirinç, tuz ve kimyonu ilave edelim bir iki karıştırıp ince kıydığımız maydanozu ilave edip karıştıralım,1 dakika sonra ocaktan alalım.


Dinlendirdiğimiz hamuru 2 parçaya ayıralım, hamur tahtasının üzerinde fırın tepsimizin büyüklüğünde yufka açalım. Yağlanmış tepsiye alalım. Üzerine iç harcı yayalım. Diger açtığımız hamuru üzerine serelim kenarlarını tepsinin altına alarak üzerine yumurta sarısını sürüp 170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder