11 Ocak 2011 Salı

Kuzu tandır

Kuzu tandırkuzu tandır hiç bu kadar pratik olmamıştı
Malzemeler
800 Gr kuzu kol
2 tane domates
2 tane havuç
2 tane kuru soğan
1 Demet maydanoz sapı
2 tane sivribiber
1 Çay bardağı etsuyu
sıvıyağ
Tuz ve karabiber

Yemek Tarifi
Öncelikle soğanı ayıklayalım. Domatesi yıkayıp kabuklarını soyalım, havucun yıkayıp kabuğunu soyalım.
Isıya dayanıklı fırın kabına yıkayıp kabuğunu soyduğumuz sebzelerimizi alalım, kuzu budunuda sebzelerin tam ortasına yerleştirelim. yıkadığımız sivribiber ve maydanoz saplarını ilave edelim. Sıvıyağını ekleyelim, tuzunu ve baharatlarınıda ilave edip,200 derecelik fırına sürelim.
Ara sıra kontrol ederek pişirdiğimiz etimizi fırından alalım. Servis tabağında sıcak kalmasını sağlayalım.
Bu arada tepsideki sebzeleri karıştırıcıya alalım, et suyu ilave edip karıştırarak püre elde edelim.
Servis tabağındaki etin yanına püreyi alalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder