11 Ocak 2011 Salı

Alman kurabiyesi


Alman kurabiyesi


Malzemeler



350 gr. Tereyağı
5 Bardak Un
1 Tatlı Kaşığı Maya
1 Yemek Kaşığı Krem Şanti
2 Yumurtanın Sarısı
100 gr.İri Taneli Toz Şeker

Kurabiye Tarifleri
Karıştırma kabına tereyağı alalım, maya ve unu ilave edip. Yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim. Mayalanmasını sağlayalım. Bunun için sıcak bir yerde üstü kapalı 25 dakika bekletelim.
Dinlendirdiğimiz kurabiye hamurunu unlanmış zeminde yuvarlak halkalar açalım(ortası acık olacak).
Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kâğıt serelim, hazırladığımız halka şeklindeki kurabiyeleri dizelim, yumurta sarısını fırça yardımıyla sürelim. İri taneli şekerleri üzerine serperek 170 derecelik fırında 10-15 dakika pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder