11 Ocak 2011 Salı

Google Arama Deneyimi Geliştirme

googlefl Google Arama Deneyimi GeliştirmeGoogle’ın, aradığımız bazı güncel bilgilerin veya sorduğumuz soruların arama sonuçları içerisinden değilde, direkt olarak cevaplayan bir özelliği varmış. Varmış diyorum, daha yeni gördüm.


Google arama özellikleri sayfasında “arama deneyimini geliştir” başlıklı açıklamasında bu özelliklerden bahsetmiş ve oldukça faydalı özellikler.


 


Sayfada ;


“Google, milyarlarca web sayfasına kolay erişim sağlamasının yanı sıra, tam olarak aradığınızı bulmanıza yardımcı olabilecek çok sayıda özelliğe sahiptir. En popüler özelliklerimizden bazıları aşağıda listelenmiştir.”


yazıyor. Ben bu özelliklerden dikkatimi çekenlerden bahsedeceğim, zaten diğerleri için sayfaya bakabilirsiniz.


1-Hava Durumu :


Google arama kutusuna hava il adı yazarak istediğiniz ilin hava durumunu anında görebiliyorsunuz. Örneğin “hava bursa” yazdığımızda karşımıza Bursa’nın dört günlük hava durumu çıkıyor.


havadurumun Google Arama Deneyimi Geliştirme


2-Maç Sonuçları :


Son oynadığı maçın sonucunu görmek istediğiniz takımı Google arama kutusuna yazıyorsunuz ve o takımın son yaptığı maçın skoru karşınıza çıkıyor.
macskoru Google Arama Deneyimi Geliştirme


3-Hesap Makinesi :


Google arama kutusu aynı zamanda bir hesap makinesi ki matematiksel işlemlerinizi buraya yazdığınızda sonuç karşınıza çıkıyor. Hesaplarınızda kullanmak için oldukça iyi düşünülmüş.


hesapmakinesi Google Arama Deneyimi Geliştirme


4-Birim Dönüştürücü :


“Google’ı kullanarak birçok farklı yükseklik, ağırlık, kütle ve benzeri ölçü birimi arasında dönüşüm yapabilirsiniz. İstediğiniz dönüşümü arama kutusuna yazın, gerisini bize bırakın.” diyor Google.


birimdonusturucu Google Arama Deneyimi Geliştirme


5-Para Birimi Dönüştürme :


Para birimi dönüştürme özelliğini kullanmak için gerçekleştirilmesini istediğiniz dönüşümü Google arama kutusuna girmeniz yeterlidir; sorunuzun cevabını doğrudan sonuçlar sayfasında gösteririz. Bu özelliğin güzel yanı direkt olarak elinizde ki döviz miktarını TL cinsinden hesaplası.


parabirimi Google Arama Deneyimi Geliştirme


Bunlar dışında film seansları gibi oldukça ilgi çekici özellikler var.Tam listesi için burayı inceleyebilirsiniz.


Not : Özellikler her il,her biçim,her birim için geçerli değildir. Bir Fenerbahçe’nin maç skorunu öğrenebilirken Orduspor’un maç sonuçları çıkmamaktadır.


Google bu özelliklerine özellik katarak zamanla akıllı bir arama motoruna dönüşecektir.Yeni keşfettiğim ve çok işlevsel bulduğum özellikler oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder