5 Ocak 2011 Çarşamba

Evernote ile Herşeyi Hatırlayın (Heryerde)

Evernote nedir diyenler için Evernote bir not alma yazılımıdır diyebiliriz.Evernote ile aldığınız notların biçimi yalnızca metin notu olmak zorunda değil.Mürekkep notu seçeneğiyle el yazınızla not alma veya  webcam’den resim çekip resim olarak not eklemesi yapılabiliyor.


Kilit nokta eklediğiniz notlara heryerden ulaşabiliyor olmanız.Eklediğiniz notlar Evernote sunucularında saklanıyor.


 


Öncelikle sitede bir hesap oluşturuyorsunuz ve artık herhangi bir yerden eklediğiniz bir nota herhangi bir yerden ulaşabiliyorsunuz.


Evernote resim olarak eklediğiniz notlarda ki resim içi yazıları okuyabiliyormuş sanırım ve resmin içinde geçen herhangi bir kelimeyi arattığınızda bu not karşınıza çıkıyor.Bir restorantın kartını,ders programınızı,bir afiş, iş ilanının resmini çekip notlarınıza katabilirsiniz.Böylelikle bu notlara etiket ekleyerek, etiketler üzerinden arama yapabildiğimiz gibi, resim içinde ki kelimeleri aratarakta ilgili notu  bulabiliyoruz.


Eğer bir tabletiniz varsa el yazınızla ve kaleminizle not alabiliyorsunuz yukarıda dediğim mürekkep notu özelliğiyle.



Evernote ile aldığınız notlara ister yalnızca web sitesi üzerinden,isterseniz  Evernote kurduğunuz bir bilgisayara hesap bilgilerinizi girerek,istersenizde web tarayıcınıza kurduğunuz eklenti üzerinden ulaşım yapabiliyorsunuz.Evernote’a herhangi bir yerden eklediğiniz içerik Evernote sunucularına gittiğinden hesabınızı her açtığınız yerden notlar senkronize oluyor ve heryerden tüm notlarınıza ulaşmış oluyorsunuz.


Evernote programı Linux ve Symbian hariç hemen her platformda çalışıyor.Not almaya cep telefonlarınızdan hatta twitter üzerinden dahi devam edebiliyorsunuz.Programın işletim sisteminize uygun sürümünü


http://www.evernote.com/ web sitesinden indirebilirsiniz.Program sizden açılışta hesap oluşturmanızı isteyecek.Evernote’u daha verimli kullanmak çin


Firefox eklentisi : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8381/


Chrome eklentisi : https://chrome.google.com/extensions/detail/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc?hl=tr


Linux kullanıcıları nasıl kullanabilir ?


Bu yazılımın malesef Linux desteği yok hatta bu konuyla ilgili Linux.com’da Evernote alternatifleri adlı bir yazı yazılmış.Ben alternatifleri şöyle bir inceledim ama iş görmeyecek kadar yetersiz kalmışlar malesef.Yazılımı Linux’a uyarlama projesi var,(Linux için dizayn edilmiş hali) sourceforge.net üzerinde.Programın adı “NeverNote“. Program Evernote API ‘lerini kullanıyor 32-bit ve 64-bit sürümleri olduğu gibi .deb ve .rpm paketleri de var.


(Ben kuramadım eksik kütüphaneler vardı onları indirmek istemedim.)


Nevernote dışında servis zaten web tabanlı olduğu için tarayıcı üzerinden kullanılabiliyor ve eklentiler sayesinde yeni not eklemek ve notlara ulaşmak çok kolay.Hatta yazılımı kurmaya gerek yok bile diyebilirim.Benim tavsiye ettiğim ve kullanmaya başladığım bir servis oldu Evernote.Umarım ilerde Linux sürümü çıkar.


Programı eklenti üzerinden kullanmak için (yukarıda verdiğim eklenti linkleriyle aynı.)


Firefox eklentisi : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/8381/


Chrome eklentisi : https://chrome.google.com/extensions/detail/pioclpoplcdbaefihamjohnefbikjilc?hl=tr


Bunlara ek olarak ; yazılım zamanında Apple’da çalışmış birileri tarafından geliştiriliyormuş  sanırım ve kullanım alanı yaygınlaşabilecek bir program.Wordpress sistemler için Evernote ekle gibi bir eklentisi var programın mesela.İlgilenen olursa link verebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder