7 Ocak 2011 Cuma

Zayıflamada suyun önemi

Su insan yaşamı için vazgeçilmezdir aynı zamanda diyet listeleri içinde ilk sırada yer alması gerekir. Sağlıklı yaşam ve beslenme açısından su önemli bir yere sahiptir. Fakat bu kadar önem taşıyan suyu çoğu kişi yeteri kadar tüketmemektedir.


Aslında insan yaşamının %60’ını su oluşturmaktadır. Suyun zayıflamada etkisi olduğu gözlenmiştir. ilk olarak su midede dolgunluk oluşturduğundan kişiye tokluk hissi vermektedir. Bunun yanı sıra metabolizmanın hızlı çalışmasına ve kilo vermenize yardımcı olur.


Böylece iştahınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Vücudun yeteri kadar besine ve suya ihtiyacı vardır. Bu nedenle yeterli miktarda su almaya özen gösterin. Günde en az 8 bardak su içmeye dikkat etmelisiniz.


Su ve diyet: Su insan yaşamında olduğu gibi diyet programlarında önemli görevler üstlenmiştir. Bol su tüketiminde cilt sağlığı ilk sırada olmak üzere yediklerimizin eritilmesine de yardımcıdır. Su ile herhangi bir içecek kıyaslanamaz ve suyun yerini tutamaz. Yemeklerden 15 dakika önce su içmelisiniz. Bu sizin fazla yemek yeme isteğinizi azaltır.


Bol su içmek bağırsak hareketlerinizinde hızlanmasını sağlar. Ancak her şeyin fazlasının zarar olduğunu hatırlatarak fazla suyun da zarar olduğunu unutmayalım. Aksi durumda su zehirlenmesi, böbrek yetmezliği ve kalp yetmezliği sorunlar oluşabilir. Tavsiye edilen oranın üstüne çıkmamakda fayda vardır.


Su ihtiyacınızı suyun yanında sulu besinlerle, çorbalarla, meyve ve sebze gibi besinlerle de karşılayabilirsiniz. Yeteri kadar su tükettiğinizi anlamakda zorluk çekebilirsiniz. Eğer idrar miktarı azalmış ve idrar rengi koyulaşmış ise yeterli miktarda su içmediğiniz anlamı taşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder