17 Ocak 2011 Pazartesi

Tavuklu Testi Kebabı

Tavuklu Testi Kebabı, Tavuklu Testi Kebabı Fotosu resmi

Malzemeler



1,5 kg. tavuk göğüs eti

1 kg. arpacık soğanı

2 adet domates

1 çorba kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz



Tavuklu Testi Kebabı Tarifi

Tavuk etleri küp küp doğranır. Arpacık soğanlar ayıkla­nır. Sıvı yağ ile önce soğanlar 5 dakika kavrulur. Sonra tavuk etleri ilave edilip 5 dakika daha kavrulur. Salça ve rendelenmiş domates ilave edilip 1-2 kez çevrilir. Tuzu ayarlanıp güveç ka­bına dökülür. Güvecin ağzı alüminyum folyo ile sıkıca kapatılıp fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder