17 Ocak 2011 Pazartesi

Kaşarlı susamlı poğaça

Kaşarlı susamlı poğaçaMALZEMELER:
125 gr margarin
1/2 çay fincanı sıvıyağ.
1 Çay fincanı ılık süt.
1 Çay fincanı ılık su.
1 Adet yumurta


1 paket maya
1 tatlı kaşığı mahlep (baharatçılarda ve marketlerde bulmanız mümkün)
tuz, 1 yemek kaşığı şeker
Yaklaşık 4,5 su bardağı un
İÇİ İÇİN:
Kaşar peynir(rende)
ÜZERİ İÇİN:
Bol susam
Yumurta sarısı


HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğurma kabına, ılık su ile erittiğimiz mayayı alalım. Eritilmiş soğutulmuş margarin ilave edelim, sıvıyağı ve yumurtayı katalım. Unuda azar azar katarak yoğuralım. Elimize yapışan bir hamur olmalı. Ilık bir yerde üzerini örterek dinlendirelim(yaklaşık 30 dakika)
Dinlendirdiğimiz hamurdan, cevizden büyük parçalar koparalım, elimizle açalım ortasına kaşar peyniri rendesini yeteri kadar koyalım ve iki ucu birleştirelim, Yağlanmış tepsiye birleştirdiğimiz yer alta gelecek şekilde dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim. Isıttığımız fırına alalım 15 dakika mayalanmasını bekleyelim. Daha sonra fırının ısısını 200 dereceye ayarlayalım üzerleri nar gibi kızarana kadar fırında tutalım. Afiyet olsun.
Not:2 güne kadar bayatlamıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder