11 Ocak 2011 Salı

SLR Fotoğraf Makinesi


Paris'te düzenlenen Canon Expo 2010 etkinliğinde oldukça ilginç konsept ürünleriyle karşılaştık. Bu ürünlerden biri de bana Canon'un ilk zamanlardaki PowerShot megazum modellerinden Canon PowerShot Pro 90 IS fotoğraf makinesine benzeyen SLR tip bir dijital fotoğraf makinesiydi. Canon Pro 90 IS 2001 yılının başlarında duyurulmuştu. Yani neredeyse 10 sene önce! Yeni çok kullanıcılı SLR konsept fotoğraf makinesi ultra High Definition resim kalitesi ile yüksek yakınlaştırma performansını bir arada sunuyor. Canon'un bu SLR konsept fotoğraf makinesi, Canon'un geleceğe yönelik diğer ürünlerinin yer aldığı World Expo 2010 etkinliğinde de sergilenmişti. Geleceğin modellerinden olan Canon SLR konsept fotoğraf makinesi dünyanın bu alandaki en büyük üreticilerinden birinin vizyonunu da yansıtması açısından da önemli.



Çok kullanıcılı SLR fotoğraf makinesi konsepti
Şangay'daki World Expo 2010 etkinliğinde canlı olarak ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu ve meraklıların elleyip tecrübe etmelerine imkanı verildiği belli olan Canon'un konsept SLR fotoğraf makinesi Canon Expo 2010'da maalesef cam bir vitrin arkasında sergilendi. Ürünün sergilendiği etkinlikte Canon firması bu fotoğraf makinesinin her mesafeden, her zaman, her bir karenin ve görüntüdeki her şeyin net şekilde fotoğraflanmasın sağlayan bir teknoloji kullandığını dile getirdi. Bunların yanı sıra bu SLR konsepti standart fotoğraf ile videonun mükemmel bir karışımı gibi duruyor.



Konsept SLR fotoğraf makinesi ile fotoğraf ve video çekimi
Elbette henüz cihazın teknik özellikleriyle ilgili resmi bir bilgilendirmeye sahip değiliz ancak şimdilik bu SLR fotoğraf makinesi konseptinin bugüne kadar kullandığımız ya da bizim bildiğimiz yöntemlere hiç benzemeyen teknolojilerle dijital fotoğraf ve video kaydettiğini söyleyebiliriz. Tek bir (sabit) zum objektif kullanan SLR fotoğraf makinesi konseptinde zum ayarları farklı dokunuşlara tepki verebilen bir dokunmatik arayüz ile gerçekleştiriliyor. Bu cihaz çekim öncesinde zum yapma gerekiliği olmadığı, bu işlemin çekim sonrasında kullanıcının dilediği zum oranında ayrıca yapılabileceği belirtiliyor.



Canon SLR fotoğraf makinesi konsepti
Sergilenen ürünün bazı özellikleri işlev görüyordu. Ultra yüksek çözünürlüklü panorama fotoğraf makinesinin sergilendiği alanda bu cihazın da sunumu yapıldı. Canon SLR konsept fotoğraf makinesi ultra yüksek çözünürlükteki bir görüntüden tek bir kare fotoğraf alabiliyor ve bunu yeni bir görüntü karesi, dijital fotoğraf karesi ya da video kayıt olarak sunabiliyor. Tüm bu işlemler yoğun bir veri işleme gücü işe geniş veri depolama alanları gerektiriyor. Sanırız yeni SDXC bellek kartları bile böylesine yüksek veri işleme performanslarını karşılamak için pek yeterli olmayacaktır.



Konsept SLR fotoğraf makinesi - Canon Expo 2010
Görüntüleme sektöründeki tüm gelişmelere yakından baktığınızda ve mühendisleri dikkatle dinlediğinizde video konusunun geçmişte olmadığı kadar önemli hale geldiğini görmek sizi şaşırtmayacaktır. Ultra High Definition video kayıt fonksiyonu ve öncelikli olarak video kayıt özelliğine sahip cihazlar yakın bir gelecekte en önemli cihazlar olacak. Bizler bugün standart fotoğraf ve video kayıt özelliklerinin çeşitli üretici firmalar tarafından bir arada kullanıldığına tanık oluyoruz. Canon Expo 2010 etkinliğinde bu mükemmel birlikteliğin geleceğine bir göz atma fırsatı bulduk. Tanık olduğumuz gelişmelerin en hafif ifadeyle "etkileyici" olduğunu söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder