11 Ocak 2011 Salı

Recoll : Linux Sisteminizde Dosyalarınızı Aramayın, Bulun

recollresized Recoll : Linux Sisteminizde Dosyalarınızı Aramayın, BulunGnu/Linux işletim sistemlerinde işletim sistemi kurulumuyla gelen, tüm dosyalarınızın üzerinde genel arama yapmamızı sağlayan bir arayüze sahip yazılım yok bildiğim kadarıyla.


En azından Gnome üzerinde benim haberim yok böyle bir yazılımdan. (Find komutundan bahsetmiyorum)


 


Windows üzerinde ki Başlat-Ara seçeneğini hepimiz biliriz ve bazen Linux üzerinde benzeri bir programa ihtiyaç duyarız. Recoll bu arayışta karşımıza çıkan bir yazılım. Fakat tabii ki çok daha kapsamlı ve güçlü bir program. Recoll Xaptian ( açık kaynak arama motoru kütüphanesi) altyapısını kullanan, QT ile yazılmış grafik arayüzüne sahip ve Ubuntu, Fedora, Suse ve Mandriva gibi dağıtımların depolarında dosya arama yazılımı.


Recoll’ ın özellikleri neler ;


-Recoll kurulumdan sonra tüm dosya sisteminizi arayıp (tüm dosyaları,klasörleri) indexliyor ve böylelikle aradığınız dosyanın ilk harfini de yazsanız listelemeye başlıyor. Gerçekten 1 (yazıyla bir:) saniye kadar sürüyor.


-Arayacağınız dosyalar için dosya türüne göre filitreleme yapabiliyorsunuz. Multimedya dosyası, metin dosyası, mesaj, sunum ve diğer gibi seçenekler var.


-Neredeyse tüm dağıtımların deposunda bulunması, bir grafik arayüzünün olması.


-Gerçekten işini çok iyi yapan bir yazılım olması, Catfish den daha iyi bir yazılım olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.


recoll Recoll : Linux Sisteminizde Dosyalarınızı Aramayın, Bulun


Konuyu daha fazla uzatmamak adına konuya bir resim eklemem yerinde olacak.


Kurulum için depoları kontrol edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi içinse buraya bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder