24 Ocak 2011 Pazartesi

Kuzu kapama

Kuzu kapamaMalzemeler


8 Parça kemikli kuzu kol
9 tane arpacık soğan
8 tane taze soğan
1 tane havuç
½ demet dereotu
6-7 adet marul yaprağı
Tuz


Yemek Tarifi


Orta boy bir tencereye eti alalım, karıştırarak et i kavuralım.
Arpacık soğanları ayıklayıp etin içine alalım, kısık ateşte 60 dakika ara sıra karıştırarak pişirelim.
Bu arada, taze soğanı ayıklayıp yıkayalım, irice doğrayalım. Havucu yıkayalım, küp doğrayalım. Dereotunu ayıklayıp doğrayalım. Sırasıyla havucu, taze soğanı ilave edelim, tuzunu ayarlayıp.25 dakika daha kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Orta boy bir tencerede suyu kaynatalım, yıkadığımız marul yapraklarını kaynayan suyun içinde 5 dakika tutup, süzgece alalım.
Servis tabağının zeminine haşladığımız marul yapraklarını alalım.
Pişen eti ocaktan alalım üzerine dereotunu ilave edip harmanlayalım.
Servis tabağındaki marulların üzerine alarak servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder