24 Ocak 2011 Pazartesi

2011 e-imzanın altın yılı olabilir

Elektronik sertifika sağlayıcısı e-Güven, düzenlediği toplantı ile hem 2010 yılını değerlendirdi hem de yeni dönemde pazara sunulacak ürün ve hizmetleri tanıttı. 2011 yılında da e-imza, mobil imza ve zaman damgası sertifika üretme hizmetlerinin yanında Brain Loop ve elektronik ortamda iş akışını kolaylaştırarak verimliliği artıran İmzala Gönder ürünlerini de hizmete koyacak.
Belge güvenliği için geliştirilen web tabanlı bir uygulama olan Brainloop gizlilik gerektiren belgelerin güvenli bir biçimde alışverişini sağlıyor. Güvenli belge alışverişini sağlayan Brainloop uygulamasına e-imza ile giriş yapılabiliyor. e-Güven’in iş akışı yönetiminde yeni bir devir başlatacak İmzala Gönder adlı web uygulaması ise mobil veya elektronik imza ile doküman imzalayarak, bunların başka kişilere/sistemlere aktarılmasını, sistemde tanımlı kullanıcılar arasında dolaşımını sağlayacak.
İmzala Gönder ile bankacılık talimatları, sözleşmeler, kurum içerisinde ve iş ortakları ile imzalanacak seyahat onay formları, izin formları ve teklif gibi dokümanları imzalamak mümkün olacak. İmzala Gönder elektronik ortamda iş akışını düzenleyerek zaman ve enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra bir işin doğru kişi tarafından, doğru zamanda ve doğru sırada yapılmasını sağlayarak şirketlerin verimliliğini artırmayı hedefliyor.


“2010 durgun bir yıl oldu, 2011 hareketli geçecek”
e-Güven Genel Müdürü Can Orhun, 2010’un gerek son beş yıl içinde herhangi bir e-devlet uygulamasının çıkmadığı tek yıl olması gerekse e-fatura gibi temel bir uygulamada e-imzanın zorunlu tutulmamış olması nedeniyle e-imza açısından olumlu bir yıl olarak geçmediğini söylerken, şu değerlendirmeleri yaptı: “2010’da çıkması beklenen ancak 2011’e ertelenen kamu hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla Türk Ticaret Kanunu’nda birtakım değişiklikleri öngören yasa tasarısı onaylanırsa elektronik imzanın önü açılmış olacak. 2011’de gerçekleşmesi beklenen projeler arasında ihale ilanlarının elektronik ortamda yayınlanarak ihale sürecinin daha kolay takip edilmesine olanak veren Kamu İhale Kurumu’nun EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) ve SGK’nın haciz bildirimlerinin bilgisayar ortamında gerçekleşmesini sağlayan e-Haciz projesi yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder