10 Ocak 2011 Pazartesi

Kakaolu Kalpli Pasta

 


Pasta Tarifleri, Kakaolu Pasta Tarifi

Gereken Malzemeler

Pandispanya Malzemeleri

 


2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı eritilmiş sana yağı
1 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1-2 yemek kaşığı süt


Krema Malzemeleri


750 gram süt (4 su bardağı)
3 kaşık silme un
2 kaşık mısır silme nişastası
10 kaşık toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 tane küçük Bitter çikolata


Şurup Malzemeleri


1 su bardağı portakal suyu ve su karışımı
1 portakalın kabuğunun rendelenmiş hali
3-4 yemek kaşığı tozşeker


İçinin malzemeler


Hindistancevizi ve ceviziçi


Üzerine


File badem,
fıstık içi


 


Pasta Tarifi


Şekeri ve yumurtaları bir kapta mikserle iyice çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip biraz daha karıştırın. Elde edilen karışımı yağladığınız kek kalıbına ilave edip orta ısıya ayarlı fırına koyup pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya alın. Bu esnada bütün şurup malzemesini bir kapta kaynatın. Pandispanyamızı ortadan ikiye bölün. Her iki bölümü de kaynattığınız şurup ile ıslatın. Krema için hazırladığınız malzemeleri bir kaba ilave edip ocağa koyun. Orta ısıda devamlı karıştırarak pişirin. Krema piştikten sonra pandispanyanın ıslattığınız bölümüne bir kaşık krema sürün. Daha sonra ceviz içini hindistancevizini serpin. Pandispanyanın öbür parçasını üzerine koyun. Pastanın üst tarafını krema ile iyice kaplayın. Üzerini de fıstık içi ve file bademle güzelce süsleyerek servise hazır hale getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder