11 Ocak 2011 Salı

Gmail nedir

Gmail ücretsiz, arama tabanlı bir web posta hizmetidir ve geleneksel e-posta hizmetlerinin en iyi özelliklerini Google’ın arama teknolojisiyle birleştirir. Gmail iletilerin yerini bulmayı öyle kolaylaştırır ki bir daha gelen kutunuzdaki postaları karıştırmanıza gerek kalmaz. İletileri okuma ve izleme açısından tamamen yeni bir yöntem sunmanın yanı sıra Gmail, 2,9 GB saklama alanı sağlar. Bu alanı elimizden geldiğince büyütmeye devam edeceğiz. En önemlisi de ücretsiz olmasıdır.


Gmail Kullanmak için En İyi 10 Neden
Gmail, e-posta kullanımını kolay ve verimli hale getirir. Hatta eğlenceli bile kılabilir.


pam’den hoşlanmıyorsunuz. Biz de öyle.
Önemsiz posta ve istenmeyen iletilerle zaman harcamayın. Gmail, spam’i gelen kutunuza ulaşmadan engeller. Yine de istenmeyen bir ileti gelirse, iletiyi bildirerek mücadele edebilir ve spam filtrelerimizin iyileştirilmesine yardımcı olabilirsiniz. Daha fazla bilgi


Spam’le nasıl mücadele ettiğimizi gösteren bir video izleyin


Google arama amaçlıdır, Gmail de buna dahil
Ne zaman alındığından veya gönderildiğinden bağımsız şekilde tam olarak istediğiniz iletiyi bulmak için, Gmail’deki Google arama işlevini kullanın. E-postalarınızı sıralamakla zaman harcamayın. İhtiyacınız olan iletiyi arayın, biz de o iletiyi sizin için bulalım.


Anlamlı ileti dizileri oluşturun
Gmail’de, gönderdiğiniz her ileti aldığınız tüm yanıtlarla birlikte gruplandırılır. Bu ileti dizisi görünümü, yeni yanıtlar geldikçe büyür; böylece iletilerinizi her zaman bağlam içinde görebilirsiniz.


Yerleşik sohbet: yazılı, sesli veya görüntülü
Tek tıklamayla, e-posta gönderdiğiniz kişilerle Gmail’de sohbet edebilir, isterseniz e-postalara sohbetle yanıt verebilirsiniz. Hatta Gmail sesli ve görüntülü sohbet sayesinde yüz yüze bile konuşabilirsiniz. Tüm ihtiyacınız bir web kamerası ve yüklemesi birkaç saniye süren küçük bir program.


Etiketler, filtreler ve yıldızlar!
Daha esnek şekilde düzenleme yapabilmeniz için Gmail, etiket kullanır. Bir ileti dizisinde birkaç etiket bulunabilir, böylece iletiler için belirli bir klasör seçmek zorunda kalmazsınız. Ayrıca gelen postayı otomatik olarak yönetmek için filtre oluşturabilirsiniz. Gelen kutunuzu düzenlemenin başka bir yolu da iletilere yıldız eklemektir. Bu aynı zamanda güzel bir görünüm de sağlar.


Postanızı yoldayken alın
Gelen kutunuza erişmek için bilgisayara gerek duyduğunuz günler geride kaldı. Artık her yerden e-postanıza erişmek için mobil cihazınızda Gmail kullanabilirsiniz.


Çok büyük (ve sürekli artan) alan
Gmail’de sunduğumuz boş alan miktarını artırmak için sürekli çalışıyoruz. Daha da fazlasını isterseniz her zaman ek alan satın alabilirsiniz. Elinizde bu kadar büyük bir alan varken, iletileri silmek yerine arşivleyebilirsiniz; böylece iletiler gelen kutunuzu doldurmaz ancak erişmeniz gerektiğinde aranabilir durumda olur.


Yalnızca kullanışlı reklamlara yer veriyoruz
Gmail’de asla pop-up’lar veya hedefsiz reklam afişleri görüntülenmez. Bunun yerine metin reklamları ile yararlı ve ilginç bulabileceğiniz ilgili bağlantılar görüntülenir. Sistemimiz, spam filtremize benzer şekilde iletilerinizin içeriğinde anahtar kelimeleri otomatik olarak tarar, böylece yalnızca en alakalı bilgileri sunabiliriz. Gizliliğinizi ne kadar önemle koruduğumuzla ilgili daha fazla bilgi edinin.


Güvenliğinizi sağlayın
Banka ve kredi kartı web sitelerinde olduğu gibi, Gmail de postalarınızın güvenliğini sağlamak için her zaman açık HTTPS şifrelemesi kullanır. Böylece, sık kullandığınız halka açık kablosuz ağ bağlantısını kullanan başka kişiler e-postalarınızı okuyamaz.


Tüm bunlar ücretsiz mi
Evet. Bunun çılgınca olduğunu biliyoruz, ama sizi bu kadar çok seviyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder