11 Ocak 2011 Salı

Diyet yapmak her zaman için zordur


Sağlıklı kilo vermek için mutlaka bir diyetisyen kontrolünde diyet yapılması tavsiye edilir.


Diyetisyen tarafından her gün uyulması gereken bir diyet reçetesi verilir. İşte diyet yapmanın en zorlayıcı kısmı bu noktada başlar. Sürekli olarak listeye uygun beslenmeye çalışmak çok sancılı bir süreçtir. Hele çalışıyorsanız ya da bir sağlık engeliniz var ise…Sağlıklı besinler yenilecek restaurantlar bulmak ya da her öğün listeye uygun yemek hazırlamak son derece yıldırıcı bir girişimdir. Özel Formax Polikliniği Diyet Uzman Nüket Aksakal Bağışgil tarafından uygulanan “Kişiye Özel Diyet Yemek Paketi”  ile öğünlerinizi atlamadan sağlıklı beslenebilirsiniz.


Kişiye özgü düzenlenen diyet programının doğrultusunda hazırlanan günlük 6-7 öğün gıda içeren sağlıklı yemek paketi bulunduğunuz noktaya her gün taze taze teslim edilir. Uygulamanın detaylarını Diyet Uzmanı Nüket Aksakal Bağışgil’den dinliyoruz.


İnsanların hayatlarını kolaylaştıran bu sağlıklı yemek paketi uygulamanız nasıl işliyor?


Bu konuda 4 tip uygulama var: 


1-Öncelikle kişiler kliniğimize başvururlar. Sağlık kontrolleri, vücut analizleri ve de tüm beslenme hikayeleri alınarak kendilerine uygun beslenme planı düzenlenir ve bu plan doğrultusunda kişiye özel yemek paketi oluşturulup gönderilir.


2-Kliniğimize gelemeyen veya iş yoğunluğu mesafe vb. sebeplerden gelmek istemeyen kişiler, ekibimiz tarafından onlara uygun yer ve zamanda ziyaret edilerek sağlık kontrolleri, vücut analizleri yapılarak kişiye özgü beslenme planı çıkarılır ve de yemek paketi oluşturulup gönderilir.


3-Bu grup kendi diyet uzmanı veya doktoru tarafından tedavileri belirlenmiş, ellerinde beslenme programları olan kişilerden oluşur. Burada bizim hizmetimiz kişilere ellerindeki reçetelerine göre günlük yemek paketlerini ulaştırmaktır.


4-Bu guruptaki hizmetimiz, hiçbir sağlık sorunu olmayan (obezite, diyabet, kalp, damar hst vb.) bireyleri içerir. Sadece yoğun iş temposu, büyük şehrin koşturması, yalnız yaşamanın getirdiği vb. sebeplerden sağlıklı beslenmediğine inanan kişiler, sağlıklı gıda ve yemek hizmeti almak isterlerse bize ulaşabilirler, kişilerin isteklerine göre kendilerine özgü yemek paketi hazırlanıp gönderilir.


Peki Yemek Paketleri Ne Şekilde Ulaştırılır?


Kişiye özgü hazırlanan günlük yemek paketleri her sabah saat 7:00 – 9:00 arası istenen adrese teslim edilir. Yemek paketleri 6-7 öğün şeklinde, bir günlük, kişilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kalori, karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral açısından dengeli ve yeterli gıdalardan oluşur.


Yemekler hazırlama koşulları ve hijyen açısından oldukça dikkatli, bu işte eğitimli kişilerden oluşan bir ekip tarafından hazırlanıp, sunulmaktadır.


Diyet Uzmanı Nüket Bağışgil’in bu uygulaması ile öğün atlamadan sağlıklı beslenerek form kazanmak artık çok kolay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder