11 Ocak 2011 Salı

Aç kalmadan diyet yapmanın yolları


Kilo vermek isteyenlerin korkulu rüyası aç kalmaktır. Aç olduğunuz zaman enerjiniz azalır, dikkatinizi odaklamadan güçlük çekersiniz ve davranışlarınız kötü yönde değişebilir.


Ehow isimli internet sitesinde yer alan habere göre, aç olmamak sadece fiziksel olarak tokluk demek değildir, bunun yanında memnuniyet duygusudur. Bu durum su içmenin yanında sık sık doğru yiyeceklerden doğru miktarda yemeyi gerektirir.- Günde 6-8 kez yemek yiyiniz. Sık sık yemek yediğinizde iştahınız kabarmaz, çünkü midenizde hep yemek vardır. Ancak kahvaltıyı yapmadığınızda akşam yemeğinde aşırı yemek yersiniz.  Bu nedenle günde 3 öğün yemek yemek yerine birçok kez azar azar yemek yiyin ya da atıştırmalıklar tüketin. Böylece daha uzun süre karnınız tok durur ve yemek yeme kontrolünü sağlarsınız.


- Sadece sağlıklı yiyecekler tüketin. Tam tahıllılar gibi bol lifli gıdalar, sebzeler ve meyveler daha fazla çiğnemeyi gerektirir ve sizi daha hızlı doyurur. Ayrıca bu gıdaların kalorisi de düşüktür. Balık, badem ve kinoa gibi bol protein içeren gıdalar yemek de daha uzun süre tokluk sağlar. Birçok fasulye türünde hem lif hem de protein vardır.


- Yavaş yemek yiyin. Doyma hissinin sağlanması için vücuda yaklaşık 20 dakika gerekiyor. Yemeklerinizi hızlı yediğiniz zaman ihtiyacınız olmayan fazladan kalori tüketiyorsunuz. Bu nedenle yavaş yemek yiyin ve vücudunuzun beyne “Artık mide tam doldu, yemeyi durdur” sinyali vermesine yetecek kadar zaman verin. Ayrıca daha yavaş yemek yediğinizde daha fazla su içersiniz ve su da daha fazla tokluk hissetmenize yardım eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder