5 Ocak 2011 Çarşamba

Sarımsak Yağı

Ezilen bir kaç sarımsak, birer tutam hardal, karabiber, Anason ve bir miktar kuyruk yağı ile birlikte kaba konarak bir Litre Suda kaynatılır. Su çekilinceye kadar kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir. Elde edilen posa bir tülbentle sıkıldıktan sonra süzülen sıvı, ağzı kapatılabilen bir kavanoza doldurularak serin bir yerde saklanır.


“Elde edilen Sarımsak yağı, kemiklerdeki ağrıyı kısa zamanda giderir. Kemiklerin yumuşatılması ve kas ağrılarının giderilmesinde, hastalıklı alan rahatsızlık süresince sarımsak yağı ile sık sık ovulması faydalı olacaktır. Sarımsak Yağı, cilde devamlı olarak sürülmesi halinde cildin berrak ve parlak olmasını da sağlar.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder