11 Ocak 2011 Salı

Püreli Fırın Köfte



Malzemeler

Köfte için

500 gr kıyma

1 soğan

1 yumurta

2~3 yemek kaşığı galeta unu

1 çay kaşığı kabartma tozu

Tuz

Karabiber

Kimyon

Püre için

5 patates

30 gr tereyağı

Yarım çay bardağı süt

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı

Soğanın kabuklarını soyup rendeleyin ve kıyma ile karıştırın. Yumurta, galeta unu, kabartma tozu, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Üzerini örterek buzdolabında dinlendirin.

Patatesleri haşlayıp ezin. Tereyağı, süt, tuz ve karabiber ekleyip mikserle çırparak püre haline getirin. Krema sıkma torbasına doldurun.

Fırın tepsisini yağlayıp kıymayı bastırarak yayın ve 190 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp püreyi üzerine sıkın ve tekrar fırına alarak üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder