7 Ocak 2011 Cuma

Fedora ve Ubuntu Üzerinde TweetDeck Twitter İstemcisi

Gnu/Linux üzerinde kullandığımız açık kaynak güzel basit ve işlevsel Twitter istemcileri mevcut.Bunlardan GNOME tarafında ki Pino ve KDE tarafında ki  Choqok ön plana çıkıyor.


Bu uygulamalar bana göre oldukça yeterli fakat daha gelişmiş,daha tanınan biraz daha evrensel bir program kurmak istiyorsanız TweetDeck’i kurabilirsiniz.Echofon ücretli olduğundan beri en çok kullanılan Twitter istemcisi TweetDeck sanırım.


Program iPhone iPad ve Android üzerinde de çalışıyor.Adobe Air ortamını kullandığından dolayı Windows,Mac Osx ve Linux üzerinde de tabii ki.Adobe Air üzerinden çalışması programın sistem kaynaklarını fazla kullanmasına neden olmuş.En azından ben öyle gördüm.Cpu ve ram kullanımı normalin üzerine çıktı.


Program Twitter ile ilgili bölümleri ayrı ayrı kolonlar olarak getiriyor önünüze.Birçok etkinliği aynı anda görebiliyoruz.Bize yazılan twitler (mentions) gönderilen özel mesajlar falan.Özellikle birden çok hesabı olanlar için oldukça kullanışlı.Programda linkleri önizleme,otomatik url kısaltma gibi özellikler var ve tasarımını istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz.



Buraya da Linux üzerinde genel olarak görüntüsü olması için attım. http://i53.tinypic.com/2l9iezl.png


Programa facebook ve myspace gibi hesaplarınızı da ekleyebiliyorsunuz.Zamandan büyük kazanç sağlıyor özellikle Twitter’ı çok kullanıyorsanız.Liste takip eden kullanıcılar için de birebir.


TweetDeck Kurulumu :


1-http://get.adobe.com/air/ adresinden Adobe AIR 2.0.4 Installer Linux, English   dosyasının Ubuntu için .deb Fedora için .rpm paketlerini indiriyoruz ve kuruyoruz.


TweetDeck Adobe Air üzerinden kurulduğundan ilk bunu kurmamız gerekiyor sitesine girip Download dediğimizde kuruluma başlamıyor Windows’ta ki gibi.Windows Adobe Air yoksa önce onu kuruyor ve üstüne TweetDeck’i kuruyor.


2-Muhtemelen Uygulamalar-Başlangıç’a yerleşmiş olan Adobe Air’ı açıyoruz ve program açıkken http://www.tweetdeck.com/desktop/ sitesinden “Download Now,It’s free” yazan yere tıklıyoruz ve Adobe Air programı kurmaya başlıyor.


Not: Kurulumda birkaç türlü hata verebilir örneğin Gnome-keyring bulunamadı.Eğer böyle derse depodan bulun ve kurun.Başka hatalarda verebilir,Adobe Air tam kurulmuş olmaz ve Sorry diyerek hatalar verir.Eğer rpmbuild yazıyorsa hatada onu da depodan indirin ve kurun.Böylelikle programı kurmuş olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder