11 Ocak 2011 Salı

DupeGuru Music Edition : Müzik Koleksiyonunuzda ki Çift Dosyaları Bulun ve Silin

dupegurume DupeGuru Music Edition : Müzik Koleksiyonunuzda ki Çift Dosyaları Bulun ve SilinÇoğumuz günlük hayatta müzik dinlemeyi seven onsuz yaşayamam diyebilecek seviyede bağımlı insanlarız. Ne kadar sıklık ile dinlediğimiz sorun değil. Sonunda bir şekilde yollarımız hep müzikle kesişir. Kimimiz yolda yürürken kimimiz uyumadan önce yatakta kimimiz otobüste…


Bazılarımızın bilgisayarında bir kaç dosyalık albümden ibaret şarkılar varken çoğumuzda binlerce parçadan oluşan listeler mevcut. Ara sıra aynı şarkıları yanlışlıkla indirdiğimiz yada bilgisayarımızda birden çok dizine kopyaladığımız oluyordur. Bu fazlalık çok olmasada sonuçta bilgisayarınızda boşuna yer kaplamakta. Bunun önüne geçebilmemiz için açık kaynak kodlu “dupeGuru Music Edition”  programını kullanabiliriz.


Program bilgisayarınızda bulunan dosyaları tarayarak (şarkının süresi,boyutu,Bitratesi,Simple Ratesi gibi özelliklerini karşılaştırıyor.) aynı dosyaları size gösteriyor. İsteğinize bağlı olarak silmenize yardımcı oluyor.


Programın adı ”dupeGuru ME”. programın kullanımı ve ara yüzü oldukça basit.öncelikle programı kurduktan sonra “PREFERENCES” kısmından ayarlarımızı şu şekilde yapıyoruz; ”Scan TYpe” olan kısmı ”Audio Contents” olarak değiştiriyoruz.aşağıda resimde gördüğümüz şekle getiriyoruz.
preferences DupeGuru Music Edition : Müzik Koleksiyonunuzda ki Çift Dosyaları Bulun ve Silin


Daha sonra ”Directories” kısmından ”Add” e tıklıyoruzaynı müzik dosyalarının olup olmadığını taramak istediğimiz dosyayı seçiyoruz. örneğin bende tüm mp3 dosyalarım D/GENEL YEDEK/MP3/ klasöründe barınır.Ben burayı seçiyorum.aşağıda resimde olduğu gibi ;
directoriesh DupeGuru Music Edition : Müzik Koleksiyonunuzda ki Çift Dosyaları Bulun ve Silin
Daha sonra ”Done” ye tıklıyorum. daha sonra ”Start Scan” a tıklıyoruz ve aynı dosyalar olup olmadığına bakıyor. Yalnız şöyle bir durum var program sanırım 2000 den fazla dosya,müzik var ise dosyanın içinde taramayı gerçekleştiremeyip hata veriyor.dosyaları daha az az incelersek olumlu sonuca ulaşıyoruz. daha sonra tarama sonucunda ikişer olan dosyalar ekranda beliriyor ve birisi işaretlenebilir durumda oluyor ister isek işeretleyip sağ tıklayıp ”Send Market to Recycle Bin” seçeneğine tıklayarak parçalardan birisini geri dönüşüm kutusuna gönderebilirsniz.Hepinize kolay gelsin (:


taramasonucu DupeGuru Music Edition : Müzik Koleksiyonunuzda ki Çift Dosyaları Bulun ve Silin


Yazan : Onur Devran


——————————


Editörün notu : dupeGuru ME programı açık kaynak kodlu bir yazılım ve Windows, Mac OS X ve Linux işletim sistemleri üzerinde sorunsuzca çalışıyor. Yalnız şuan Linux için .deb (Debian, Ubuntu, Mint) paketi var. Bu şekilde çok az kişinin kullanmak isteyeceği, diğerlerine göre daha kişiye yönelik programları Linux üzerinde kullanmak büyük zevk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder