7 Ocak 2011 Cuma

Dişeti Hastalıkları ve Bitkisel Tedavi

Diş eti kanaması



Diş eti kanıyorsa muhakkak herhangi bir sebepten orda iltihabi reaksiyon vardır. Bu mikrobiyal dantal plak denilen periyodental hastalıkların nedenlerinden kaynaklabilmektedir.Veya ağıza yapılmış kötü dolgu, kötü kıronun travmatik etkenlerinde olabilir.Yada diş etini herhangi bir maddeyle kanamasına yol açmış olabilir. Bu geçici sorundur.

Bu sorun ilerlediği taktirde sert bir gıdayı yerken olabilir.Diş etlerini emdiğimiz zamanda olabilir.Hatta tükürdüğümüz zaman bile tekrar kanayabilir.İşte bir çok sebepten kanama oluyorsa mevcut hastalığın ilerlediğinin en açık delilidir.Genetik hastalıklarında diş eti sorunlarında etkisi vardır.
Diş eti kanaması nasıl durdurulur ?

Diş eti sorunlarından kurtulmak için yapılacak en önemli iş gereken temizliği sağlamaktır.Nedir bu temizlik dişleri fırçalamaktır.Yeteri kadar önem verilmeyen dişler yemek sonrası arta kalan yiyecek kırııntılar zamanla bakterilere dönüşerek diş eti iltihaplanmalarına yol açar. Diş eti kanamaları ise diş eti hastalıklarının belirtilerinden biridir.

Diş Eti İltihabı Bitkisel Tedavi
*Kaynatılan atkuyruğu otu 10 dakika ağızda gargara yapılarak tükürülür.



*100 gram suda , 10 gram kafurun çözülmesi beklendikten sonra gargara yapılır.
*Bir bardak suda ceviz, ceviz yaprağı yada cevizin dış kabuğu konularak kaynatılır.5-10 dakika civarı bu karışım kaynatıldıktan sonra gargara yapılır.

Ahmet Maranki’ye Sorularınızı info@maranki.com ‘dan iletebilirsiniz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder