8 Ocak 2011 Cumartesi

Ciltteki lekelere doğal çözüm

Cilt lekelerinin giderilmesinde uygulanan doğal yöntemler cilt tipine göre değişmektedir. Cilt sorunlarınız için öncelikle doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederiz.


işte cilt lekelerinden kurtulmanız için size önerdiğimiz doğal maskeler:


Sirkeli su
1 yemek kaşığı elma sirkesi ile aynı orandaki suyu karıştırın sabah akşam yüzünüze sürün 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü temizleyin.


Salatalık
1 salatalığı ikiye bölüp, salatalık ile hafifçe lekelerinizin üzerine masaj yapın.


Maydonoz maskesi
2 yemek kaşığı maydonoz ve 1 yemek kaşığı yoğurtu robotta püre haline getirin 15 dakika yüzünüzde bekletin ve ılık su ile temizleyin.


Sirke ve limonsuyu
2çay kaşığı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı suyu karıştırın, pamuk ile bu karışımı yüzünüze her gece sürün.


Yumurta sarısı maskesi
1 limonun suyu, 1 yumurta sarısı, 10 gram tozşeker, 100 ml su. iyice karıştırın, yüzünüze uygulayın, 20 dakika bekletin ve ılık su ile yüzünüzü temizleyin.


Havuç maskesi
Birkaç tane havucu rendeleyerek suyunu çıkarın. Havucun suyuna biraz killi toprak daha sonra merhem kıvamına gelecek kadar zeytinyağı karıştırıp yoğurun. Bu merhemi günde bir defa lekeli cilde sürün. Faydasını göreceksiniz.


Kil maskesi
Bir tatlı kaşığı kil, bir tatlı kaşığı un, bir çay kaşığı kadar yüz kremi biraz ılık su boza kıvamına getirin Temiz cildinize sürün ve kuruyana kadar bekleyin. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile temizleyebilirsiniz.


Krem ve limonsuyu maskesi
1 şeker kaşığı el ya da yüz kreminin içine 2-3 damla limon suyu damlatın ve karıştırın. Bu karışımı yüzünüze ya da uygulamak istediğiniz yere sürün 15 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın


Bu maskeleri akşamları yapmanız öneriyoruz. Maskelerden sonra yüzünüz güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır. Cilt tipinize göre koruyucu krem kullanmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder