13 Şubat 2011 Pazar

Üç meyveli alman pastası

Üç meyveli alman pastasıMalzemeler :
• 1 su b.süt
• ½ su b.su
• 1 p.yaşmaya
• 2 yemek k.tereyağı
• 4yemek k.toz şeker
• 1 tane yumurta
• Alabildiği kadar un
Kreması için:


2.5 su b.süt
• 1 su b.toz şeker
• 3 yemek k.un
• 1 yemek k.tereyağı
Krem şantisi için:


pudra şekeri
• Çilek, vişne, frenk üzüm

Pasta Tarifleri
Karıştırma kabına, ılık süt ile karıştırdığımız mayayı alalım. Üzerine yumurtaları kıralım, tereyağını ve unu ekleyelim karıştıralım. Toz şekeride ilave edip karıştırarak hamur elde edelim. Kıvama gelen hamuru 6 eşit parçaya ayıralım.
Yağlanmış tepsiye yuvarlayarak şekil verdiğimiz hamurları dizelim.15 dakika dinlendirip 190 derece ısıda pişirelim.
Bu arada kremasını hazırlayalım. Bunun için, küçük bir tencereye sütü alalım, şekeri ve unu ilave edip karıştırarak pişirelim kıvama gelince ocaktan alalım. Birkaç dakika sonra tereyağını ilave edip karıştıralım.
Pişen alman pastasının hamurunu ortasından bıçakla yaralım, içine soğutulmuş kremadan dolduralım. Meyvelerle süsleyelim, üzerine pudra şekeri serperek, servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder