13 Şubat 2011 Pazar

Soslu et

Soslu etMalzemeler
1 tane Koyun kolu
2 yemek kaşığı un
2 Su bardağı et suyu
2 Su bardağı su
6 Diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
½ demet dereotu
Tuz, kırmızıbiber

Yemek Tarifi


Kasabınıza kuzu kolu kuşbaşı doğratınız.Orta boy bir tencereye aldığınız kuşbaşı eti, suyunu salıp çekene kadar pişiriniz. tuzunu ayarlayıp sıcak su katarak, etleri pişmeye bırakınız.
Pişen etlerinizi bir süzgeç yardımıyla başka bir tencereye alınız, soğumaması için ağzını kapatınız
Küçük bir tencereye, et suyunu, sarımsağı(dövülmüş)sirke ve yoğurdu ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişiriniz.
Eti servis tabağına alınız üzerine sosu dökünüz.
Küçük bir tavaya tereyağını alıp kırmızıbiberi hafif soteleyip. Etinizin üzerine dökünüz, artık soslu etiniz servise hazırdır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder