13 Şubat 2011 Pazar

Bulgur Pilavı


Bulgur Pilavı, Bulgur Pilavı Fotosu resmi


Malzemeler





•  1 su bardağı bulgur

•  1 adet ayva

•  1 adet soğan[rendelenmiş)

•  1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ

•  1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

•  1,5 su bardağı su

•  1/2 çay kaşığı safran

Bulgur Pilavı Tarifi

Bir tencerede rendelediğiniz soğanı, yağla kavurun. Fıstıkları da tencereye atıp, pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra safranı ilave edin.

2   1,5 bardak su ilave edip, kaynatın. Ayvanın çekirdeklerini ayırarak dilim dilim doğrayın. Kaynayan suya ayvayı ve bulguru katın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.

3   Sıcak yada ılık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder