Malzemeler
• 1 su bardağı bulgur
• 1 adet ayva
• 1 adet soğan[rendelenmiş)
• 1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 1,5 su bardağı su
• 1/2 çay kaşığı safran
Bulgur Pilavı Tarifi
Bir tencerede rendelediğiniz soğanı, yağla kavurun. Fıstıkları da tencereye atıp, pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra safranı ilave edin.
2 1,5 bardak su ilave edip, kaynatın. Ayvanın çekirdeklerini ayırarak dilim dilim doğrayın. Kaynayan suya ayvayı ve bulguru katın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
3 Sıcak yada ılık olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder