6 Şubat 2011 Pazar

Hindistancevizli kurabiye

Hindistancevizli kurabiyeMalzemeler
Sade Hamur Malzemesi:
3,5 Su Bardağı Un
2 adet Yumurta
1.5 Çay Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Sirke
9 Çorba Kaşığı Margarin
1yarım Çay Kaşığı Tuz
Hindistancevizli Hamur Malzemesi:
4 yemek kaşığı margarin
1.5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Su Bardağı Un
1/2 Çay Kaşığı Vanilya
1/2 Su Bardağı Hindistancevizi
İç Malzemesi:
2 Çay Bardağı Tozşeker
6 Yumurta Akı
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Su Bardağı Hindistancevizi
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1/2 Çay Kaşığı Tuz

Kurabiye Tarifleri
Öncelikle sade hamuru hazırlayalım, bunun için karıştırma kabına unu alalım. Sırasıyla yumurta, su, sirke,3 yemek kaşığı margarin ve tuz ilave edip yoğuralım.10 dakika dinlendirelim.


Dinlendirdiğimiz hamuru, merdaneyle açalım, küçük bir tavada erittiğimiz 6 yemek kaşığı margarini fırça yardımıyla açtığımız hamurun üzerine sürelim. Hamuru ikiye katlayalım, tekrar açalım, birkaç kez bu işlemi yapalım. Yarım saat hamuru dinlenmeye bırakalım.


Bu arada hindistancevizli hamuru yapalım, bunun için geniş bir kaba unu alalım. Pudra şekerini ilave edelim. Vanilya ve hindistancevizi katarak yoğuralım.


İç malzemesini hazırlamak için, küçük bir tavaya şekeri alalım, tereyağı, hindistancevizi, yumurta akı ilave edip ağır ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım, tuz ve sirkeyi ilave edip ocaktan alalım.
Sade hamuru açalım, ayrı bir yerde hindistancevizli hamuruda açalım ve açılmış sade hamurun üstüne serelim. Hamuru ikiye katlayalım birkaç kez bu işlemi yaptıktan sonra, hamuru 1cm kalınlığında açalım. iç harcı hamurun üzerine yayalım, istediğimiz şekillerde keselim. Isıya dayanıklı fırın kabının zeminine yağlı kâğıt serelim. Kestiğimiz hamurları üzerine dizelim.180 derecelik fırında 9–10 dakika pişirelim.


Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizi servis tabağına alalım, üzerine hindistancevizi serpip servis yapalım. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder