6 Şubat 2011 Pazar

Bahçıvan sandalı

Bahçıvan sandalıGözünüzü alamayacağınız bir sunum..


Malzemeler
1 kilo patlıcan
1 tane havuç
1 tane kabak
1 tane patates
2 tane sivri biber
1 Kase bezelye
250 gr sotelik doğranmış tavuk eti
1/2 dereotu ve maydanoz
Tuz, kekik, kırmızı pul biber, karabiber
1 Kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr kaşar peyniri rendesi
Kızartmak için sıvıyağ yağı
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası

Yemek Tarifi


Patlıcanları soyup tuzlu suya alalım 15 dakika bekletelim.
Bu arada bir tencereye margarini alalım, tavuk etlerini soteliyelim. Küçük doğradığımız havuçu, alalım küçük doğranmış, kabak, patates ve sivri biberi ilave edelim, bezelyeyi de alarak 5 dakika tavuk etlerinle birlikte soteliyelim. Ocağın altını kısığa alıp 8 dakika pişirip, kenara alalım
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, bol suda yıkayalım, kızartma tavasına sıvıyağı alıp, yağı kızdıralım patlıcanları arkalı önlü kızartalım.
Isıya dayanıklı fırın kabına kızarttığımız patlıcanları alalım. Patlıcanların ortasını bıçak yardımınla açalım, yeteri kadar tavuklu harçtan koyalım.
Bir bardak sıcak suyun içinde salçayı akışkan hale getirelim, fırın kabına ilave edelim.
Fırın kabının üzerini hava almayacak bir şekilde, alumünyüm folyo ile kapatalım,200 derecelik ısıda yirmi dakika pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder