13 Şubat 2011 Pazar

İşkembe Çorbası Tarifi

İşkembe Çorbası, İşkembe Çorbası resmi fotosu

Malzemeler



• 1 kg işkembe

• 1 çorba kaşığı tereyağı

• 2 adet yumurta

• 2 adet limon

• 3 diş sarmısak

• 1 kahve fincanı sirke

• 2 çorba kaşığı un

• 2 çorba kaşığı yoğurt

• tuz

• karabiber

• yeterince su

İşkembe Çorbası Tarifi

1   işkembeyi limonlu sıcak suda 2 saat bekletin. Üzerini bıçakla kazıyarak bol suda temizce yıkayın.

2   Düdüklü tencereye bol su ve işkembeyi koyun ve 30 dakika pişirin. Tencereyi soğuttuktan sonra işkembeyi tencereden alın. işkembeyi et tahtasında küçük küçük doğrayın.

3   Ayrı bir kasede unu, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, limon suyunu iyice çırpın. Üzerine 1 kepçe çorba suyu alarak ılıtın.

4   Ayrı bir tencereye aldığınız işkembe suyuna hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Doğradığınız etleri de ilave edin ve 15 dakika daha kaynatın.

5   Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi karıştırarak hazırladığınız sosla birlikte çorbayı sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder