13 Şubat 2011 Pazar
İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler
• 1 kg işkembe
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 2 adet yumurta
• 2 adet limon
• 3 diş sarmısak
• 1 kahve fincanı sirke
• 2 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• tuz
• karabiber
• yeterince su
İşkembe Çorbası Tarifi
1 işkembeyi limonlu sıcak suda 2 saat bekletin. Üzerini bıçakla kazıyarak bol suda temizce yıkayın.
2 Düdüklü tencereye bol su ve işkembeyi koyun ve 30 dakika pişirin. Tencereyi soğuttuktan sonra işkembeyi tencereden alın. işkembeyi et tahtasında küçük küçük doğrayın.
3 Ayrı bir kasede unu, yumurtayı, yoğurdu, tuzu, limon suyunu iyice çırpın. Üzerine 1 kepçe çorba suyu alarak ılıtın.
4 Ayrı bir tencereye aldığınız işkembe suyuna hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Doğradığınız etleri de ilave edin ve 15 dakika daha kaynatın.
5 Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi karıştırarak hazırladığınız sosla birlikte çorbayı sıcak olarak servis yapın.
Etiketler:
ANA KATEGORİ,
HOBİ,
İçecekler ve Gurme,
Yemek,
Yemek Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder