7 Şubat 2011 Pazartesi

Altın günlerinde diyet bozmak kilo aldırıyor


Özel Anıt Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Dülgerler, ev hanımlarının altın günlerinde yapılan kek, börek ve poğaçalardan diyetlerine uymayan ölçüde yiyerek kilo aldıklarını belirtti.Altın günlerinde, bu tür hamur işi ve yağlı besinlerden tüketenlerin akşam yemeğini hafif şeylerle geçirmelerini öneren Dülgerler, pazartesi başlayan diyeti salı bırakmanın daha çok kilo alınmasına neden olacağını söyledi.Diyet ve Beslenme Uzmanı Büşra Dülgerler, düzensiz ve yanlış beslenmenin birçok hastalığa yol açtığını ifade etti. Düzenli beslenmenin hastalıklardan korunma açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Dülgerler, “Özellikle Anadolu’da ev hanımları düzenli beslenmenin önemini yeni yeni kavramaya başladı.” dedi.


Öğünlerin atlanmamasını ve ara öğünlerin hafif besinlerle yapılmasını öneren Dülgerler, “Günde 3 ana öğün, 3 ara öğün yapılabilir. 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir. Bunların yanında su içmek de yağların yakımı için vazgeçilmezdir. Bunun için günde ez 2 litre su tüketilmelidir.” diye konuştu.


Diyet yapanların sabırlı olması gerektiğini ifade eden Dülgerler, diyete pazartesi günü başlayanların salı günü sıkılıp diyeti bırakmamaları gerektiğini vurguladı. Dülgerler, şunları kaydetti: “Özellikle ev hanımlarını altın günlerinde yapılan yemekler konusunda uyarmak istiyorum. Buralarda yapılan kekleri, börekleri, poğaçaları yerken çok dikkat etmeliler. Ne kadar yediklerine özen göstermeliler. Eğer yemek zorunda kalıyorlarsa, akşam yemeğini hafif şeylerle geçirmelerini öneriyorum.”


Diyet yapanların ilaç kullanımının. sadece doktor kontrolünde olması gerektiğini ifade eden Dülgerler, “Diyet kesinlikle doktor kontrolünde yapılmalıdır. Bunun yanında, sağlıklı beslenmek için de evde yapılan yemekleri tüketmek çok önemlidir. Eğer dışarıda yemek zorundaysanız, yemek yediğiniz yerlerin mutfaklarını mutlaka kontrol edin. Çiğ meyve ve sebze yemekten kaçının. Eğer yemek zorundaysanız mutlaka temizliğine özen gösterin.” uyarısında bulundu.


Egzersiz yapmanın da sağlık açısından vazgeçilmez olduğunu dile getiren Dülgerler, bir kişinin günde en az 10 bin adım atması gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder