10 Ocak 2011 Pazartesi

Sipu Spirulina zayıflama hapı

sipu


Cyanobacterium sınıfına ait Spirulina Platensis/Asrtospira Platensis (Spirulina) 2,5 milyar yıldır genetik yapısı değişmeyen bir mavi-yeşil algdir. Yapısında yüksek oranda bulunan proteine ek olarak birçok esansiyel yağ asidini, pigmenti, vitamini, minerali ve 20 temel aminoasidin tamamını doğal ve dengeli olarak içerir.


Diyet esnasında alınamayan ya da eksik alınan vitamin, protein ve mineral ihtiyacının doğal yoldan karşılanması için çok önemli bir besin desteğidir. Ayrıca içeriğindeki doğal mukoptrin sayesinde yemeklerden önce alındığında tokluk hissi vermekte ve fark edilir oranda daha az yemek yemeye yardımcı olmaktadır. 


Bunun yanında diyet süresince vücut direncini arttırmaya


yardımcı olarak diyet yapan kişinin karşılaştığı stres, yorgunluk ve açlık gibi olumsuz etkilerden kurtulmak için çok önemli bir besin desteğidir. Birçok insan bu olumsuz sebeplerden dolayı diyetini sürdürmekten vazgeçmektedir.


*Spirulina, 1983 yılında Ulusllararası Gıda Konferansı’nda
“En İyi Doğal Besin” ödülüne layık görülmüştür.


Sipu Hakkında


Konsantre yeşil süper yiyecek
Araştırma dokümanları ile Spirulina’nın güvenilirliği geleneksel yöntemlerle belgelenmiştir. Bilim adamları Spirulina’nın bir dönüm soya fasülyesi başına 20 kat daha verimli protein içerdiğini ve çok daha hızlı büyüdüğünü farkettiklerinde Spirulina’ya “geleceğin yiyeceği” adını koymuşlardır. Spirulina en iyi protein içerikli sebzedir, diğer doğal yiyeceklerden yüzde 65 oranında daha çok protein içermektedir. İçinde daha büyük değerlerde vitamin, minarel ve diğer olağandışı besin konsantrasyonları bulunmaktadır.


Bir gün için üç ile on gram alındığında yeterli miktarda beta karoten, B-12 vitamini ve B kompleks, demir, esansiyel mineraller ve gama-linolenik asit ihtiyacı karşılanır. Vitamin ve minerallerin dışında, spirulina sağlık üzerinde olumlu etkisi kanıtlanan bitkisel besinler ve fonksiyonel besinler açısından zengindir.


Gelişmekte olan ülkelerde ki yetersiz beslenen insanlar için, spirulina kötü beslenmeyi hızla iyileştirmektedir. Yasal olarak dünya çapında Avrupa, Japonya ve diğer birçok ülkede bir gıda ya da gıda takviyesi olarak onaylanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi spirulina bir protein kaynağı olduğu ve çeşitli vitamin ve mineraller içerdiğini ve yasal bir gıda takviyesi olarak pazarlanabileceğini 1981 yılında onaylamıştır. Birçok ülkede spirulina için gıda kalite ve güvenlik standartları bulunmaktadır.


Modern gıdalardan besin tüketimi
Bugünün yiyecek temel besin maddelerinin “besin” değerleri bundan 50 yıl öncesine göre daha düşüktür. Üretilen topraklardaki minarellerin azlığı durumu ve tarım uygulamaları bunun nedenlerinden birkaçıdır. Ayrıca, hasat ve satış arasında uzun nakliye ve depolama süresi besin içeriğini azaltmaktadır. Sonuç olarak çoğumuz yediğimiz gıdaların kalitesine güvenmiyoruz. Bugün bazı gıda takviyeleri hemen hemen herkes tarafından kullanılmaktadır.


Bugünkü modern dietlerin sorunu
İnsanların tüketim alışkanlıkları yönlendirilmektedir. Genellikle yağ, karbonhidrat ve şeker açısından zengin ve düşük doğal sebze ve lif içerikli gıdalar satılmaktadır. Bu gıdalar genellikle, vücut ağırlığı artışı yapmakta, kolesterolü yükseltmekte ve daha da kötüsü sonraki yıllarda sindirim sorunları yaratmaktadır. Egzersiz olmadan, ekstra kalori yağ olarak kalır. Fazla kilolu kişiler genellikle bu döngüyü kırmakta zorlanır.


İlaçla yapılan veya diğer diyetler, ani kilo kaybına sebep olabilir ve stres gibi olumsuz yan etkileri olabilir. Araştırmalar gösteriyor ki diyet için alınan ilaçların içinde phenylpropanalomine (PPA) maddesi bulunmakta ve bu maddenin böbrekler ve kalp üzerinde şiddetli yan etkileri olabilmektedir. Diyetlerde kilo kaybı genellikle geçicidir, diyet bırakıldığında vücut ağırlığı ve vücutdaki yağ yüzdesi diyet öncesine göre daha yüksek olur. Bu kısır döngü devam ediyor çünkü asıl sorun yanlış beslenme ve ona eşlik eden takviye gıda almanın ihmal edilmesi.


Doğal kilo kontrolü
Doğal bir diyet açlığı bastırır ve tatmin eder çünkü bu doğal diyet ile vücudun besinlere olan açlığı tatmin edilir. Spirulina konsantre bir doğal besindir. Aşağıdaki sayfalarda anlatıldığı gibi sağlıklı bir doğal gıda olarak diyetin parçası olarak kullanıldığında doğal vücut ağırlığının korunmasına yardımcı olacaktır. Birçok insan spirulinayı kullanmakta bunun yanında, karbonhidrat diyeti egzersiz, hafif yiyecekler yeme, yağlı yiyeceklerden kaçınma gibi yöntemlerle diyet uygulamaktadır. Spirulina, yemek ve atıştırma molasından en az 1 saat önce alınır. Aç olacağınız ve acıkacağınız zamanı planlayarak. Tabletin özümsenmesi sindirilmesi toza göre daha uzun süre alır. Bu yeşil süper gıda vücudun iştahının tatmin olmasında yardımcı olur. Herhangi bir iştah bastırıcı değildir, vücuda zarar verecek kimyasal madde ya da ilaç içermez. Basitçe, sindirilebilen doğal bir besindir. Kadınların düşük kalorili diyetlerinde demir açısından zengin olmalıdır. Bu konu üzerine Dr. Saundra Howard tarafından yazılmış The Spirulina Diet kitabı vardır. Yemek vakitlerinde dengeli bir diyet için yağlı gıdaların en az seviyeye getirilmesi, günlük egzersiz yapılarak kalori yakılması daha iyi ve sağlıklı olmayı sağlar. Amacınız yavaş yavaş zayıflarken temel yemek yeme alışkanlıklarınızı ve tarzınızı yeniden planlamak olmalıdır. Uzun dönemli bir başarı için ikisinin birlikte yürütülmesi şarttır. Bu yolla gıdaların yıkıcı etkilerinden korunulabilir, zararlı gereksiz diyetlere ve diyet haplarına ihtiyaç duyulmayabilir. Çünkü metabolizma ve biyokimya her insanda farklı olduğu için, kilo kaybı sonuçları da farklı olabilir. Birkaç hafta kilonuzu izleyin. Programınızı güçlendirmek istiyorsanız, spirulina miktarını yavaş yavaş arttırın ve hafif yemekler yiyin. Düzenli ve besleyici yemek yemek çok önemlidir. Doğru olan yavaş ama düzenli bir kilo kaybıdır. Spirulina doğal diyetin bilgeliğini hatırlamanıza yardımcı olacaktır. En önemlisi ise diyete geçiş aşamısında enerji sağlayarak daha düzenli ve sağlıklı bir diyetin temel taşını oluşturacaktır.


Doğal Gıdalara Geçin
Diyetinize taze, doğal, yüksek lifli, az yağlı yiyecekler ekleyin. Bunlar ihtiyaç duyduğunuz besin kaynaklarıdır. Basitçe şeker eklemeden minimum yağlı ve tuzlu gıdalar hazırlayın. Doğal otlar ve baharatlar tat artırabilir. Taze meyve, sebze ve baklagiller doğal vitamin ve mineraller içerir. Konserve ya da dondurulmuş gıdalar genellikle şeker, tuz ve koruyucu içerir. Doğal lif kaynağı, tam tahıllı ekmek ve tahıllar sindirim ve düzenlilik için önemli bir besindir. Az yağlı süt, peynir ve yoğurt düşük kalorilidir. Aromalı ürünlerle aşırı şeker alımını önlemek için, peynirinizin ve yoğurdunuzun içine taze meyve ekleyin. İşlenmiş peynir yerine doğal peynir kullanın. Taze balık ve kümes hayvanları protein açısından iyidir. Meyve suları, bitkisel çaylar, maden suyu ve taze su sağlıklı sıvılardır.


Daha fazla enerji için egzersiz
Düzenli egzersiz herhangi bir kilo kaybı programının önemli bir parçasıdır. Düzenli olarak yapabileceğiniz etkinlikler bulun. Bu aerobik, tenis, koşu, yüzme, bisiklet ya da tempolu yürüyüş olabilir. Çok fazla su için. Derin nefes alın ve tüm vücudunuzu oksijenle doldurun. Düzenli egzersiz size daha olumlu bir görünüm verecektir.


Kullanım Şekli


Uyarılar / Önlemler


Sipu Spirulina %100 doğal bir besin desteğidir. İşlenmesi ve saklanması esnasında hiçbir kimyevi madde kullanılmamaktadır. Bu bakımdan 7’den 70’e herkesin tüketebileceği bir besin desteğidir. Bildirilmiş hiçbir yan etkisi yoktur. Ancak içeriğindeki her hangi bir maddeye karşı spesifik allerjisi bulunanlar hekim tavsiyesiyle kullanmalıdırlar.


Önerilen Kullanım Şekli


Spirulina hakkında şimdiye kadar yapılmış tüm çalışmalar günde 3 ile 6 kapsül arası Spirulina kullanımı ile yaklaşık 3 haftada, vücut enerji seviyesinde, kondisyon ve konsantrasyonda kullanan kişi tarafından farkedilir düzeyde iyileşme ve düzelme olduğunu göstermiştir. İşte bu aşamadan sonra kişinin kendi vücut yapısına ve isteğine göre kullanım miktarını 2-6 kapsül olacak şekilde ayarlaması tavsiye edilir.


Spirulina’nın içeriğinde ki hiçbir maddenin zararı yoktur. Bu maddeler doğada bulunan ve çeşitli yiyeceklerle zaten aldığımız maddelerdir. Spirulina, bize bu maddeleri zengin yapıda ve birarada sunmaktadır. Bundan dolayı ortaya çıkan sinerji ile bu maddelerin etkisi ve yararı daha da artmaktadır.


Sipu Spirulina’nın içeriğinde hiçbir sentetik madde ve/veya katkı maddesi bulunmadığından %100 doğal ve saftır. Bugüne kadar yapılmış çalışmalarda Spirulina’nın yan etkisine ve kullanılan diğer ilaçlarla etkileşimine rastlanmamıştır.


Saklama Koşulları


Güneş görmeyen serin bir yerde saklayınız.


ÖNEMLİ UYARI


Yurt dışından ithal edilen bazı ürünlerde Spirulina’nın yapısında bulunan çok önemli maddelerden Fikosiyanin ve Beta-Karoten gibi maddelerin büyük bir kısmı özel koşullarda Spirulina’nın içerisinden alınarak ilaç sanayine hammadde olarak çok yüksek rakamlara satılmakta ve kalan işe yaramaz posası ise piyasaya çok ucuz rakamlara Spirulina adı altında satılmaktadır.


Halk bu durumun ayrımını yapamamaktadır, çünkü bu durum yalnızca bazı analizler sonucunda belli olmaktadır. Kullanan kişi bunun hiçbir faydasını görmemektedir ve Spirulina hakkında yanlış düşüncelere sahip olmaktadır.


Tüketicilerimizin Spirulina alırken dikkat etmesi gereken, Türkiye’de üretilen ve izinleri tam olan ürünleri tercih etmektir.

1 yorum: