10 Ocak 2011 Pazartesi

Raelian

\

Raelian, temel olarak, insanlığın uzaylılar tarafından yaratıldığına inanan bir topluluğun veya tarikatın adıdır. Bugün 97 ülkede 70.000 inananı (müridi) vardır. Raelian felsefesine göre, insanlar, hayvanlar ve bitkiler Rael gezegeninden 25.000 yıl önce dünyaya gelen Elohim ismindeki uzaylılar tarafından laboratuarlarda yaratılmıştır.



\

Raelian inanışının kurucusu ve lideri, eski şarkıcı ve araba yarışçısı Claude Vorilhon'dur.

Claude Vorilhon 30 Eylül 1946'da Fransa'nın Vichy şehrinde doğdu. Büyükannesi ve teyzesi tarafından Ambert kasabasında büyütüldü. Müziğe olan tutkusu nedeniyle 15 yaşındayken evden ayrıldı ve Paris'e yerleşti. Claude Celler menajerliğinde Paris'te şarkıcılık yaptı. Belçikalı sanatçı Jacques Brel'e hayrandı ve onunla birlikte birçok kabarede şarkı söyledi. Özellikle "Le Miel et la cannelle" (Bal ve tarçın) şarkısıyla ünlendi. Fransız sanatçı Dalida'nın eski eşi Lucien Morisse'nin başkanlığını yaptığı "Disc AZ" şirketi ile birlikte 1966-1971 yılları arasında 5 albüm çıkardı.


\

Vorilhon'un küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu bir diğer konu araba yarışı idi. Bu merakı nedeniyle Spor Otomobil Gazeteciliği yaptı. Fransa'nın en ünlü Oto dergisi haline gelen Auto Pop'un kuruculuğunu yaptı. Kendisine verilen yeni otoların test sürüşlerinde bulundu. Fransa'da Magny Cours'da bulunan Winfield yarış okulundan mezun oldu ki bu okulda Alain Proust da eğitim görmüştür.
\

Kendi ifadesine göre, 13 Aralık 1973 günü hayatını tümüyle değiştiren olayla karşılaştı. O gün "Puy de Lassolas" ismindeki sönmüş bir volkanda Yahweh adındaki uzaylı bilimadamı ile karşılaştı. Yahweh, dünyaya güneşten sonra en yakın yıldız olan 4,22 ışıkyılı uzaklığındaki Proxima Centauri sisteminde bulunan Rael gezegeninden geldiğini belirterek, Vorilhon'a insanlığın kökeni ve geleceği ile ilgili bazı mesajlar verdi. Ayrıca Elohim halkının dünyaya tekrar geleceğini ve bunun için bir elçilik binası yapılması gerektiğini belirtti. Vorilhon'dan bu konuda çalışma yapmasını istedi. Bunun üzerine Vorilhon, bütün işlerini bırakarak bu mesajları insanlığa iletmeye başladı. Rael ismini alarak yaşadıklarını "Le Livre qui dit la vérité" (Gerçeği Söyleyen Kitap) kitabında yazdı. Fransa'da birçok televizyon ve radyo programına katıldı. 19 Eylül 1974'de Paris'te 2000 kişinin katıldığı büyük bir konferans verdi. Kendisine inanan gönüllülerle birlikte MADECH ismindeki topluluğu kurdu. Daha sonra bu topluluk Raelian ismini aldı.
Rael, 7 Ekim 1975'de Yahweh ile ikinci kez karşılaştı ve Yahweh tarafından Elohim'lerin yaşadığı Rael gezegenine götürüldü. Bu gezegende misafir edildi ve yaşadıklarını "Les extra-terrestres m'ont emmené sur leur planète" (Uzaylılar Beni Gezegenlerine Götürdü) isimli ikinci kitabında anlattı.

Rael, bugün hala dünyanın birçok ülkesinde konferans ve seminer düzenleyerek Uzaylıların mesajlarını iletiyor. BBC, FOX ve CNN gibi televizyon kanallarında programlara katılıyor. Raelian topluluğunu kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak tanımlıyor. Elohim halkının bizimle buluşmak istediğini, bu buluşmayı bizim de istediğimizi göstermek için bir elçilik binası inşa etmemiz gerektiğini söylüyor. Bütün kutsal kitapların Elohim adındaki uzaylılar tarafından daha önceki peygamberlere yazdırıldığını ve Rael gezegeninde bütün peygamberlerle karşılaştığını iddia ediyor.
Bütün bunlar, Rael'in ve ona inanan Raelian'ların savunduğu fikirler.
Peki bu konuda biz ne düşünüyoruz? Elohim ile karşılaşmaya hazır mıyız? Vorilhon bir sahtekar mı, yoksa söyledikleri doğru mu? Elohim halkı ile karşılaşana kadar bunların doğruluğunu öğrenemeyeceğiz.
\

Rael'in yazdığı "Intelligent Design - Message from the Designers" (Akıllı Tasarım-Yaratıcılardan Mesaj) kitabının İngilizce olanını Buradan Türkçe olanını Buradan yükleyebilirsiniz.
Konunun Rael tarafından anlatılan videosunu Buradan ve Yaratıcıların Mesajı videosunu Buradan Türkçe altyazılı izleyebilirsiniz.

Bu yazı SakarPilot tarafından hafif.org adresli sitede yayımlanmak üzere yazılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder