Gerekli malzemeler
4 su bardağı buğday unu
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytin yağ
Yeteri kadar ılık su
İç harcı için malzeme
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
300 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
4 adet yeşil soğan
Yeteri kadar zeytin yağ, tuz, karabiber
Börek Tarifi
Soğanları küp küp doğrayın ve sıvı yağda kavurun
Soğanların rengi pembeye dönünce üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin
Pirinçleri haşlayın, maydanozları ve yeşil soğanları doğrayın
Kavrulmuş kıyma ve soğanı ocaktan alıp içine pirinçleri, doğranmış maydanoz ve yeşil soğanları ekleyip, tuz ve karabiber serperek karıştırın
Genişçe bir bakın içine unu koyun
Üzerine tuz ve şekeri ilave edip elinizle karıştırın
Ardından unun ortasına küçük bir havuz açın ve kuru mayayı dökün
Mayanın üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve ılık su döküp yoğurmaya başlayın
Ortalama 10 dakika yoğurup üzerine bir havlu örterek mayalanması için kenara ayırın
Yarım saat boyunca kenarda dinlenmiş olan hamuru un serptiğiniz mutfak tezgâhının üzerine koyun ve unlayıp ortadan ikiye ayırın
Hamurun bir tanesini fırın tepsinizin boyutuna göre merdane yardımıyla açın ve açtığınız hamuru fırın tepsinize serip elinizle bastırın
Ardından tepsideki hamurun üzerini sıvıyağ ve yumurta sarısı ile fırçalayın
Üzerine hazırladığınız iç harcı dökün
Kalan diğer hamuru da tepsi boyutunda merdane ile açıp tepsideki iç harcın üzerine kapatın
Hamurların kenarlarını elinizle burgu burgu kıvırarak güzel bir şekil verebilirsiniz
En son olarak da üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ sürüp 5 dakika önceden ısıttığınız 170 derecelik fırına sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder