10 Ocak 2011 Pazartesi

Pirinçli Börek

pirinçli börekGerekli malzemeler


4 su bardağı buğday unu
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytin yağ
Yeteri kadar ılık su


İç harcı için malzeme


1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
300 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
4 adet yeşil soğan
Yeteri kadar zeytin yağ, tuz, karabiber


Börek Tarifi


Soğanları küp küp doğrayın ve sıvı yağda kavurun


Soğanların rengi pembeye dönünce üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin


Pirinçleri haşlayın, maydanozları ve yeşil soğanları doğrayın


Kavrulmuş kıyma ve soğanı ocaktan alıp içine pirinçleri, doğranmış maydanoz ve yeşil soğanları ekleyip, tuz ve karabiber serperek karıştırın


Genişçe bir bakın içine unu koyun


Üzerine tuz ve şekeri ilave edip elinizle karıştırın


Ardından unun ortasına küçük bir havuz açın ve kuru mayayı dökün


Mayanın üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve ılık su döküp yoğurmaya başlayın


Ortalama 10 dakika yoğurup üzerine bir havlu örterek mayalanması için kenara ayırın


Yarım saat boyunca kenarda dinlenmiş olan hamuru un serptiğiniz mutfak tezgâhının üzerine koyun ve unlayıp ortadan ikiye ayırın


Hamurun bir tanesini fırın tepsinizin boyutuna göre merdane yardımıyla açın ve açtığınız hamuru fırın tepsinize serip elinizle bastırın


Ardından tepsideki hamurun üzerini sıvıyağ ve yumurta sarısı ile fırçalayın


Üzerine hazırladığınız iç harcı dökün


Kalan diğer hamuru da tepsi boyutunda merdane ile açıp tepsideki iç harcın üzerine kapatın


Hamurların kenarlarını elinizle burgu burgu kıvırarak güzel bir şekil verebilirsiniz


En son olarak da üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ sürüp 5 dakika önceden ısıttığınız 170 derecelik fırına sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder