10 Ocak 2011 Pazartesi

Patlıcanlı Pilav


Malzemeler


2 su bardağı pirinç
2 orta boy patlıcan
1 rendelenmiş soğan
2 kesme şeker
2 çay kaşığı nane
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su
3-4 damla limon suyu


Hazırlanışı


Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Ezmeden sıkıp kurulayın ve kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Kağıdın üstüne alarak fazla yağını emdirin. Zeytinyağını tencerede kızdırın, robotta çekilen soğanı öldürerek pembeleştirin. Pirinç, nane, şeker ve tuzu ilave edip kavurun. 2 bardak kaynamış su ilave edip orta harlı ateşte pişirin.


İlk 5 dakikanın sonunda kızarmış patlıcanları ilave edip pişirmeye devam edin. Pilav suyunu çekip üstü göz göz çukurlaşınca ocağı kapatın. Pilavı karıştırıp kapağın altına havlu kağıt serip, ılınıncaya kadar demlenmeye bırakın.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder