10 Ocak 2011 Pazartesi

Nasıl kilo alınır


Birçok insan diyet ve zayıflamak için çeşitli yollara başvururken, bazı kişilerde kilolarının azlığından şikayetçi olmaktadır. Bunun nedenlerinin başlıcası, çok fazla zayıf olmak ile birlikte gelen hastalıklar ve rahatsızlıklardır.


Kilo aldıran yiyeceklere göz atacak olursak; şeker ve un içeren yiyecekler ile birlikte yağlı yiyecekler kilo aldıran yiyeceklerdir. Enerjilerinin çok fazla olması nedeni ile bu ürünler kilo almanızı sağlayacaktır. Buna örnek verecek olursak 1 gram yağda 9 kalori mevcuttur.Eğer sağlıklı zayıflamak istiyorsak bunu kontrol altında yapmalıyız. Dengeli ve yeteri kadar beslenilmediği takdirde istem dışı  kilolar alabilirsiniz. Diğer yiyebileceğiniz ve içebileceğiniz ürünlere bakacak olursak; meyve suyunu biraz daha fazla içebilirsiniz.


İçerisinde bulunan şeker dolayısı ile oldukça fazla kilo yapacaktır. Meyve suyu içerisinde hemen hemen 2 3 adet meyve bulunmaktadır. Bu da meyve suyuna bol bol kalori ve şeker katar. Öğün aralarında veya yemekler ile birlikte yediğimiz meyveler veya meyve suları almamız gereken şeker oranını fazlası ile arttırmaktadır.


Ekmek, pilav ve  makarna gibi ürünleri bol bol tüketmemizde fayda vardır.  Karbonhidrat değeri yüksek yiyecekler kilo ve kalori alımını sağlamaktadır. Kilo almak için hemen hemen her öğünün yanında ekmek tüketimini fazlası ile yapmalısınız. Yemeklerdeki yağ oranını arttırabiliriz. Yağlı yiyecekler hemen hemen her zaman kilo almanızı sağlayacaktır. Ancak kullandığınız yağların kalitesine de dikkat etmelisiniz. Zeytinyağ ve sıvı yağları bol bol kullanmak gereklidir.


Ancak bu ürünleri dengeli ve yeteri kadar tüketmek gereklidir. Öğünlere bölerek her üründen biraz biraz yemekte fayda vardır diyebiliriz. Dengeli bir şekilde ayarlandığı zaman kilo alımı daha rahat bir şekilde olacaktır. Tüketeceğiniz ürünlerin içerisinde bulunan şeker ve karbonhidrat oranlarına da yeteri kadar dikkat edilmesi gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder