8 Ocak 2011 Cumartesi

Lif ile Kesin Ve Kalıcı Zayıflama

Aç kalmadan zayıflamanın yollarını arayanlardansanız doğru yerdesiniz. Bazı insanlar örneğin ben, asla açlığa dayanamadığı için bir türlü uzun vadeli diyetlere sadık kalamaz ve doğal olarak da kilo vermez.


Kilo vermek istiyorsanız kesinlikle, aynı anda yapmanız gereken iki unsur var biri spor diğeri az yemek.


Ancak azda olsa çok da olsa yemek listeniz lifli besinlerden oluşuyorsa hem kendinizi tok hissediyorsunuz hamda kalıcı zayıflamaya doğru adım atmış oluyorsunuz.


Lif nedir
Lif bitkilerin, besinlerin kolay hazmedilemeyen yönüdür. Lif genelde Meyve, sebze, fındık, baklagil, tüm tahıllar ve fasulyede bulunan ancak son yıllarda insanlar tarafından yoğurda, süte, makarnaya insanlar tarafından eklenerek satılan lif kişiyi tok tutma konusunda mucize bir sonuç gösterir. Lifli besinleri tükettiğinizde midenizde yerini alır ve siz yeni besin tüketene kadar orda değişim göstermeden bekler. Buda sizin kendinizi uzun süre tok hissetmenizi sağlar.


Lifler kendi aralarında çözülebilen lifler ve çözülemeyen lifler olarak ikiye ayrılır. Çözülebilen lif dediğimiz lifler besinlerin içinde gizli bulunan liflerdir. Örneğin elmada, pirinde çözülebilen lifler vardır. Zaten pişirilmiş besinlerin yumuşamasını ve kıvamını sağlayan sağlayanda çözülebilen besinler içeriyor olmasıdır. Midede, çözülebilen lifler jel kıvamını geçmek için akışkan maddeleri tutar ve size tokluk hissi verir, sindiriminizi yavaşlatır, vücudunuzun tükettiğiniz besinlerin daha fazlasını emmesini sağlar.


Çözülemeyen lifler ise mideye ulaştığında midedeki sıvıları emmeye başlar ve emdikçe de şişer. Çözülemeyen liflerin şişmesiyle vücutta bekleyen artık maddeler sıkışarak vücuttan atılma hatta bir an önce kaçma isteği duyar. Çözülemeyen lifler meyve ve sebzelerin kabuk kısımlarında ve dış kısımlarında bulunur ki zaten bu kısımlara sertlik veren de yine çözülemeyen liflerdir. Çözülemeyen lifler özetle vücudunuzdaki toksinlerin tamamını yok eder, sindirim sisteminizin hızlanmasını sağlar. Böylece asla kabızlık sorunu yaşamazsınız.


Doğal ve sağlıklı gıdalar ile besleniyorsanız midenizdeki kalan boşlukları bu iki tür lifi içeren besinlerle doldurmaya gayret edin. Böylece gün içinde uzunca bir zaman kendinizi tok hissedeceksiniz, bağırsaklarınız çalışacak, toksinleriniz atılacak.


işin birde kalori tarafını incelersek örneğin bir öğünde 50 gramlık karbonhidratlı bir besin tüketti iseniz bunun 10 gramı lif ise vücudunuz sadece 40 gramlık bir lifsiz karbonhidrat emilimine geçmiş demektir. Böylece yüksek karbonhidrat içeren besinlerin sizi kabız etme riski yavaş ortadan kalmış oluyor. Kabızlık yok kilo yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder