8 Ocak 2011 Cumartesi

Kalça ve Basen Eritme

Kalçalar ve basenlerde problem yaşamamamız açısından beslenmemizde dikkatli olmalıyız. Bölgesel kilolanmalar da yalnızca yediklerimiz değil, genetiğimiz de önemlidir. ilk olarak gün içerisinde tüketeceğimiz suyun miktarını 2.5 litre olarak sabitlemeliyiz. Bu suyu gün içerisinde belli aralıkla içmeliyiz. Yemekleri hızlı yemeyip, kesinlikle kahvaltımızı yapmalıyız. Ara öğünleri alışkanlığa çevirmeliyiz. Özelliklede ara öğünlerde kuru ya da taze meyveler, kepekli bisküviler ya da kepekli ekmekle yapılan tostlar şeklindeki besinler bolca suyla tüketilmesi önemlidir. Ara öğünler, kahvaltı sonrasında, ikindide ve de geceleri yatmazdan 1-2 saat önce yenilebilir.


Karbonhidrat içeren besinleri sayacak olursak; Unlu mamüllerin hepsi, makarnalar, pirinçler, bulgurlar, patatesler, tahıllar ve de ekmek türleridir. Protein içeren besinler ise; Balıklar, et, yumurta gibi hayvansal olan besinler, fındıklar, bakliyatlar gibi nebati ürünler. Proteinler akşamları 17.00 sonrası çok tüketilmemelidir. Haftalık bir, iki sefer akşamları tüketebiliriz.


Proteinlerin sindirilmesi uzun sürmektedir ve de geç vakitlerde tüketilmesi yağlanmanın artmasını sağlar. Genel olarak sabahları ve de öğlenleri proteinli besinler alınabilir, akşamları ise nebati protein alabiliriz. Karbonhidrat içeren gıdaları fazla yoğun günlerde fazla alabilirsiniz, aralarda da bol meyve tüketebilirsiniz. Fazla hareket etmeyeceğiniz günlerde günde 4 dilimi geçmeyecek kadar ekmek tüketin ve de genel olarak meyveyi de 3 adetle sınırlayın. Spor yapacağınız gün ise kendinize ödül verebilir, makarna yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder