• Keki İçin
• 4 tane yumurta
• 1 su b.toz şeker
• 2 su b.un
• 2 yemek k.fındık tozu
• 1 p.vanilya
• 1 p.kabartma tozu
• Yarım çay b.su
• Kreması İçin
• 2.5 su b.süt
• 1 su b.toz şeker
• 3 çorba k.un
• 1 tatlı k. nişasta
• 1 p.vanilya
• Şantiyesi İçin
• 1 paket toz şanti
• 1.5 su b.süt
• Üzeri İçin• Muz
• Armut
• Üzüm
• Şeftali
• Mürdüm eriğiPasta Tarifleri
Geniş bir kaba yumurtaları kıralım, şekeri ilave edip karıştıralım. Üzerine fındık tozunu, unu, vanilyayı ilave edip karıştıralım, yuvarlak çemberin altına yağlı kâğıt serelim, kek malzemesini içine dökelim.170 derecelik fırında pişirelim.
Bu arada kremayı hazırlayalım, bir tencereye sütü alalım, şeker, un, nişasta ve vanilyayı ilave edelim, Karıştırarak kaynatalım. Kıvama gelince ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Pişen keki 2 eşit parçaya bölelim, servis tabağına bir parçasını alalım üzerine kremanın bir kısmını yayalım. Diger parçayı üzerine koyalım, kalan kremanın hepsini pastanın her yerine spatulayla sürelim.
Hazırladığımız krem şantiyi krema torbasına alalım ve pastamızın kenarlarını süsleyelim.
Meyvelerimiz yıkayıp dilimleyelim, üzerine meyve dilimleriyle servise sunalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder