10 Ocak 2011 Pazartesi

Diyet sırasında ne kadar ekmek tüketilmelidir


Diyet ve zayıflama yöntemleri uygulanırken ilk hedef sağlıklı bir uygulama süreci geçirmektedir. Dengeli beslenme ve spor ile, vücudunuza uygun uyguladığınız yöntemler ile kısa sürede olumlu sonuçlar alabilirsiniz.


Sağlıklı diyet vermek için ne yapmalıyım ?


Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için metabolizmada ki karbonhidrat oranı %50 – %60 civarında olmak zorundadır. Eğer gün içerisinde pilav, makarna ve benzeri protein değeri yüksek gıdalar tüketemiyorsanız ekmek oranını arttırabilirsiniz. Gün içerisinde belirli saatler uyuma, belirli saatlerde  yemek yeme sizin için oldukça faydalı olacaktır. Bu sayede metabolizma hızı normal seviyede olacak ve etkilerini gösterecektir.


Eğer gün içerisinde makarna, pilav gibi protein değeri yüksek gıdalar tüketiyorsanız, yanında 3 4 dilim ekmek tüketmeniz yeterli olacaktır. Protein değeri fazla olan ürünleri tüketemiyorsanız ekmek oranını 6 dilime kadar çıkartabilirsiniz. Ancak bunu bir anda değil düzenli bir şekilde yapmanız da fayda vardır.


Ekmek yemeyi sevmeyenler ne yapabilir ?


Eğer ekmek tüketmek sizin için ters bir durum ise, bunu farklı karbonhidrat değeri taşıyan ürünler ile karşılayabilirsiniz. Bu ürünler ise başlıca; şeker ve şekerli gıdalar, meyveler, süt ve süt ürünleri ve sebzelerdir.


Peki Karbonhidratların Görevi Nedir ?


* Vücuda ısı ve enerji sağlarlar.
* Besinlerde en ucuz ve en kolay bulunan enerji kaynaklarıdır. Karbonhidratların 1 gramı, 4 kilokalori enerji sağlar.
* Basit şekerlerden olan glikoz, beyin ve sinir sisteminin ana enerji kaynağıdır.
* Ketozisi önler.
* Su ve elektrolit dengesini sağlarlar.
* Polisakkarit olan posa, bağırsak hareketleriyle birlikte basit şekerlerin emilimini düzenler. Posa ayrıca, kolesterolün geri emilimini önleyerek veya geciktirerek, kandaki kolesterolün dengelenmesini sağlar.
* Süt ve süt ürünlerinde bulunan laktoz, bir disakkarit olup, bağırsaklardan kalsiyumun emilimini artırır.


Sizde sağlıklı bir şekilde zayıflamak istiyorsanız, hayatınızda yapacağınız ufak değişiklikler ile bunu sağlayabilirsiniz. Unutmayın ki herşey sizin elinizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder