8 Ocak 2011 Cumartesi

Diyet mantar çorbası

Diyet mantar çorbası


Kremalı mantar çorbası ayrı bir lezzete sahiptir tüm çorba çeşitleri arasında. Mantarın lezzeti bu konudaki en büyük faktörlerden birisidir. Oldukça ilginç bir tada sahip olan mantar, tükettiğimiz besinler arasında en ilginç olanıdır muhtemelen.


Hele birde kültür mantarı değil de, doğal ortamdan toplanmış büyük şapkalı mantarlardansa kullanılan mantar o yemeğin tadına doyum olmayacaktır. Mantarın diyet yemeklerinde kullanımı mümkündür. Bu çorbamız en güzel örneğidir bu durumun. Dört kişiye yetecek bir diyet mantar çorbası için ihtiyacınız olan malzeme listesi ise hiç de kabarık değildir.


Beş su bardağı dolusu su, bir paketlik kremalı mantar çorbası ve bir bağ maydonoz. Tencereye koyduğunuz suyun içerisine paket halindeki çorbayı boşaltınız. Karıştırarak ocağınıza yerleştirin ve kapağı hafif aralık olan tencerenizden kaynama sesleri yükselmesini bekleyin.


Ardından on dakika kısık ateşte pişirdiğiniz çorbanız servise hazır! Kâselerde bir de ince ince kıydığınız maydanozları eklediğiniz zaman tadına doyulmayacak bir lezzet ile karşı karşıya olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder