8 Ocak 2011 Cumartesi

Bölgesel zayıflama nedir

Bölgesel zayıflama, vücudunuzun aynı orantıda kilo almaması ile ortaya çıkan orantısız kilolu bir bedeninin, orantılı bir görünüme kavuşması için filoların fazla biriktiği alana müdahale edilerek yazılan zayıflama yöntemidir.


Örneğin bazı insanlar kilo alırken bacakları incecik kalmaya devam eder ama belinden üstü hızlı genişler, şişmanlar. Bazı insanlarda ise üst bölgesi yani sırt, göğüs kollar gibi bölgeler son derece zayıfken belinden altı göbek, kalça bacaklar hızla kilo alabilir. Böyle durumlarda ortaya orantısız bir vücut tipi çıkar. işte tamda burada devreye bölgesel zayıflama metotları giriyor.


Bölgesel zayıflama metotları için üretilen birçok ürün ve uygulama sistem mevcut. Ancak içlerine en çok tercih edilen 3 yöntem var. Bunlar:


1.Liposuction


2. Lipoliz


3. Ultrasonik kavitasyon


Liposuction bölgesel zayıflama yöntemi
Vücudunuzun belli bölgelerinde biriken yağları ameliyat ile vakum yaparak alınmasını sağlayan cerrahi bir yöntemdir.


Lipoliz bölgesel zayıflama yöntemi
Bölgesel yağlarınızın olduğu bölgeye enjeksiyonlar ile bir takım kimyasal maddeler veriliyordu ve bu maddeler bölgesel olarak zayıflanmak istenen alandaki yağları eritiyordu. Ancak sağlık bakanlığı lipoliz uygulamasında kullanılan kimyasal maddelerin sağlığı zararlı olabileceği endişesi ile bu bölgesel zayıflama sistemini yasakladı.


Ultrasonik kavitasyon bölgesel zayıflama yöntemi
Ameliyatsız ve ilaçsız olarak uygulanan yöntem bölgesel zayıflama adına yapılan en yan etkisiz zayıflama yöntemidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder