Malzemeler
3 tane tavuk bonfile
toz kırmızıbiber
Tuz
Karabiber
Sosu İçin :
bir kâse yoğurt
3 yemek kaşığı köri
Kızartmak için sıvıyağ
Yemek Tarifi:
Kasabınıza tavuk bonfileleri kuşbaşı doğratınız.
Kuşbaşı tavuk etlerine, kırmızıbiber ve tuz ilave edelim karıştıralım.
Çöp şişlere aralıklı yerleştirelim.
Bu arada çukur bir kâsede sosunu hazırlayalım. Yoğurt ve köriyi çatal yardımıyla çırpalım. Çöp şişe taktığımız tavuk etlerini sosa batırıp,1,5 saat serin bir yerde bekletelim.
Kızartma tavasına sıvıyağı alalım, yağı iyice kızdıralım ve çöp şişleri kızartalım. Servis tabağına alalım bol yeşillik ile servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder